Jeremies 31.10.2020 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2020 (edytowane) Jeszcze raz poruszam ten temat ale wczytuję się w opinie na forum i coraz większy mam mętlik. Ogólnie, do posadzek anhydrytowych z wodnym ogrzewaniem podłogowym rozważałem dwie firmy: Kiesel lub Mapei.Kiesel - cena jest wysoka i wielokrotnie przewija się tu jako rekomendowana. Ciężko jednak z nim w sklepach stacjonarnych w Poznaniu i okolicach.Mapei też często jest wymieniany jako używany do anhydrytu z ogrzewaniem podłogowym, ma niższą cenę i szczerze mówiąc bardziej skłaniam się to tej firmy. Polecany jest Adesilex P9 ale obecnie doczytałem się że jest jeszcze wersja Adesilex P9 Fiber Plus. Czy są tu jakieś wielkie różnicę między jednym i drugim P9? Do tego dochodzą dwie wersje Keraflex.Gdzieś mignęło mi też porównanie Mapei i Atlas Plus - choć oba są do posadzek z ogrzewaniem podłogowym to lepszy będzie Atlas. Taki znalazłem tekst porównawczy: "Atlas Plus ma parametr S1 czyli ma zdolność do odwracalnej zmiany kształtów pod wpływem działania czynników zewnętrznych co zapobiega odspojeniu się płytek od podłoża. Atlas Plus jest odkształcalny w zakresie do 5mm, natomiast Adesilex P9 takiej cechy nie ma." Teraz już nie wiem co wybrać... Edytowane 31 Października 2020 przez Jeremies Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 31.10.2020 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2020 ja po prostu miała elastyczny mapei - wykonawca sam sobie wybierał jaki chce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts