Kesh00 31.10.2020 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2020 Witam,Mam wykonany dach z blachy aluminiowej, niepowlekanej (gołe aluminium). Robiona była z arkuszy, na miejscu zaginana i montowana na rąbek. Po 20 latach użytkowania utleniła się i zabrudziła od sadzy.Pytanie czy blachę aluminiową mogę umyć chemią np. kwasem do mycia aluminium? Ewentualnie czym innym?Po myciu chciałbym pomalować. Przed pomalowaniem należy jakoś szczególnie odtłuścić powierzchnię? Jakiej farby mógłbym użyć do malowania? Dziękuje za podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 31.10.2020 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2020 Po co ja malować? Ona ma już powlokę ochronną, samoistnie wytworzyła sie patyna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kesh00 31.10.2020 20:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2020 Mam dwa powody, żeby pomalować. Po pierwsze na srebrnym kolorze widać każdy brud, na kolor brązowy, jaki mam zamiar zrobić nie będzie się tak "szybko brudził. Drugi powód może dość banalny kolor srebrny nie pasuje do elewacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 31.10.2020 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2020 Oba powody są banalne. Łuszcząca się farba będzie wyglądała super za.....szczo. No po prostu przepięknie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts