maciejncl 02.11.2020 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2020 (edytowane) Cześć, Możecie pomóc? Mam zero wiedzy o rekuperatorach. Każdy instalator oferuje inna marke, ceny podobno. Jedyny wymóg taki, żeby dało się kupić filtry F7/F9 (anty-smogowe), bo tam gdzie się buduje jest dużo smogu ... Edytowane 2 Listopada 2020 przez maciejncl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 02.11.2020 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2020 W reku zazwyczaj jest za mało miejsca na sensowny filtr takiej klasy i nie będzie gdzie włożyć jakiegoś prefiltra i trzeba będzie często wymieniać. Lepiej dołożyć skrzynkę przed reku z prefiltr + filtr kieszeniowy albo węglowy.Reku bierz ERV. Bez tego będziesz skręcał wydajność na minimum i w wymienniku będzie zbierała się woda drastycznie obniżając sprawność. Masz ze 300m2 do wentylacji, że tak duże reku rozważasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejncl 03.11.2020 08:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2020 (edytowane) Kaizen, powierzchnia domu to około 200m2, oryginalne wyliczenia mialem na potrzebe 320m3/h. Zebrałem kilka ofert i co instalator to mi wylicza inaczej, ostatni obliczył 468 m3/h na tej samej powierzchni Glupie pytanie - ERV to typ czy producent ? Edytowane 3 Listopada 2020 przez maciejncl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 03.11.2020 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2020 Glupie pytanie - ERV to typ czy producent ? Typ. Z wymiennikiem odzyskującym wilgoć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts