Gość mtdeusz 05.11.2020 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2020 Witam mam problem z wodą na oknach rano jak się wstanie to wewnętrzne szyby w oknach są bym powiedział aż zalane wodą. Kratki wentylacyjne drożne, czuć, że ciągnie wiec co może być tego przyczyną? Okna 2 szybowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mistalova 05.11.2020 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2020 Przyczyny mogą być dwie - słabe wkłady, lub niewystarczająca wentylacja. Zrób próbę - śpij jedną noc z uchylonym którymś oknem - jeśli rano okna będą suche to słaba wentylacja, jeśli mokre - kiepskie wkłady okien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość mtdeusz 06.11.2020 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2020 Uchyliłem lekko okno na noc i szyby rano były suche. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mistalova 06.11.2020 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2020 No to jest zbyt słaba wentylacja. Ile i jakie masz nawiewniki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszpir007 06.11.2020 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2020 0 No to nie masz żadnej wentylacji. Zamontować oknach nawiewniki i problem zniknie. Aby działała wentylacja musi być nawiew i .. wywiew inaczej nie działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matius01 06.11.2020 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2020 Nie jest czasem tak, że jedno pomieszczenie w domu jest nawiewne, a pozostałem wywiewne? I tam gdzie masz pomieszczenie nawiewne wystarczy, że będziesz miał okno na mikro i sprawa powinna być częściowo rozwiązana. Miałem podobną sytuację, ale u mnie problem zlikwidowało dopiero ocieplenie domu i zlikwidowanie mostków termicznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszpir007 06.11.2020 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2020 Nie jest czasem tak, że jedno pomieszczenie w domu jest nawiewne, a pozostałem wywiewne? I tam gdzie masz pomieszczenie nawiewne wystarczy, że będziesz miał okno na mikro i sprawa powinna być częściowo rozwiązana. Miałem podobną sytuację, ale u mnie problem zlikwidowało dopiero ocieplenie domu i zlikwidowanie mostków termicznych. Nie . W każdym pomieszczeniu gdzie przebywa człowiek powinien być nawiew czy to w oknie czy to w murze. W łazienkach i kuchni nie daje się nawiewów a tam montuje sie wywiewy. Musi być nawiew i musi być wywiew. Jak tego nie ma to znaczy nie ma wentylacji i pojawia się wilgoć i grzyb ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts