Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Daikin Altherma 3 - ciągły błąd podczas dezynfekcji zbiornika.

Gwiazdoor

Recommended Posts

Witam,

Mam taki problem - ostatnio uruchomiłem Zbiornik z w wodą w mojej pompie i nie może ona poprawnie wykonać dezynfekcji. Ukazuje się komunikat AH-00. Dla przykładu ustawiłem dezynfekcje na wtorek na godz. 4:00 rano i będąc wieczorem w czwartek tego błędy nie było, ale dziś spojrzałem na pompę i jest informacja o błędzie. Dla pewności ustawiłem wszystko według instrukcji, czyli wygrzewanie wstępne zbiornika przed dezynfekcją ale to niestety nie pomogło. Zmieniłem też czas z 40 minut na 60minut i niestety dalej to samo. Coś mam złe ustawione czy w czym jest problem, bo nie wiem gdzie szukać jeszcze przyczyny...?!

• 2 weeks później...

dez.jpg

Wygląda na to, że 60 minut to jeszcze dla niej zbyt krótko.

Opcja druga, czy bezpieczniki od grzałek są włączone?

- do dezynfekcji musi nagrzać wodę w bojlerze do +65°C, sam kompresor może zagrzać wodę do 52-55°C, wyżej musi grzać grzałka.

Jak bezpiecznik wyłączony to bez grzałki woda nie osiągnie wymaganej temp.

No i wg dołączonego wyżej wycinka z instrukcji należy jej dać do 4 godzin czasu na wykonanie dezynfekcji.

W papierowych instrukcjach brakuje polskiej wersji, ale na stronie Daikina wyszukujesz model sprzętu i tam masz dokumenty do pobrania. Są instrukcje pdf po Polsku.

Edytowane przez Marco36