Gwiazdoor 06.11.2020 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2020 Witam,Mam taki problem - ostatnio uruchomiłem Zbiornik z w wodą w mojej pompie i nie może ona poprawnie wykonać dezynfekcji. Ukazuje się komunikat AH-00. Dla przykładu ustawiłem dezynfekcje na wtorek na godz. 4:00 rano i będąc wieczorem w czwartek tego błędy nie było, ale dziś spojrzałem na pompę i jest informacja o błędzie. Dla pewności ustawiłem wszystko według instrukcji, czyli wygrzewanie wstępne zbiornika przed dezynfekcją ale to niestety nie pomogło. Zmieniłem też czas z 40 minut na 60minut i niestety dalej to samo. Coś mam złe ustawione czy w czym jest problem, bo nie wiem gdzie szukać jeszcze przyczyny...?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandzik 06.11.2020 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2020 A co to za błąd? Tak po prawdzie, jeśli będziesz normalnie opróżniał zbiornik, to raczej ci dezynfekcja niepotrzebna. Tak ktoś kiedyś tu napisał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwiazdoor 06.11.2020 17:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2020 Błąd ma opis - funkcja dezynfekcji zbiornika nie została zakończona prawidłowo. Na chwilę obecną właśnie nie korzystam ze zbiornika normalnie bo jeszcze nie mieszkam, ale pomijając to chciałbym się dowiedzieć co robię nie tak, że to nie chce działać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marco36 17.11.2020 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2020 (edytowane) Wygląda na to, że 60 minut to jeszcze dla niej zbyt krótko. Opcja druga, czy bezpieczniki od grzałek są włączone? - do dezynfekcji musi nagrzać wodę w bojlerze do +65°C, sam kompresor może zagrzać wodę do 52-55°C, wyżej musi grzać grzałka. Jak bezpiecznik wyłączony to bez grzałki woda nie osiągnie wymaganej temp. No i wg dołączonego wyżej wycinka z instrukcji należy jej dać do 4 godzin czasu na wykonanie dezynfekcji. W papierowych instrukcjach brakuje polskiej wersji, ale na stronie Daikina wyszukujesz model sprzętu i tam masz dokumenty do pobrania. Są instrukcje pdf po Polsku. Edytowane 17 Listopada 2020 przez Marco36 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts