przemeks19 07.11.2020 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2020 Witam Mam dylemat.Mam parterowke i wysoki dach z możliwością zagospodarowania poddasza w przyszłości, mam porobione podejścia pod kanalize i instalację.I teraz pytanie. Ile dać styropianu na górę??Ogrzewanie myślę będzie z grzejników a ściany będą tam gdzie jest stolec zabudowane ze stelaży z karton gipsu. I drugie pytanie.. robić tam wylewkę potem ewentualnie kuc pod rury kanalizy czy z osb podłogę zrobić?? Boję się bo w osb potem w styropian wejdą myszy i zdegraduja mi styropian. Pozdrawiam i czekam na opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 07.11.2020 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2020 Połóż wełnę z rolki na stropie. Jak będziesz zagospodarowywał - przełożysz na połaci i zrobisz podłogę jak zechcesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemeks19 08.11.2020 08:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2020 Czyli co legary i wełna potem OSB? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 08.11.2020 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2020 Czyli co legary i wełna potem OSB? Folia, wełna i ewentualnie membrana paroprzepuszczalna (tania) żeby się nie kurzyło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemeks19 08.11.2020 10:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2020 Ok ale chodzi mi o to żeby narazie sobie zrobić ten strych, graciarnie, żeby dało się po tym stabilnie chodzić, coś tam podstawić. Coś co zastąpi mi wylewkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michał Ursa 04.12.2020 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2020 Jeśli na legarach położysz OSB i zostawiasz między płytami szczeliny to masz rozwiązanie użytkowe. Będzie ciepło, nie będzie problemu z parą. Jak zdecydujesz się na rozwiązanie docelowe praktycznie wszystko oprócz osb wykorzystasz instalując to w połaci dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts