zieli 07.11.2020 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2020 (edytowane) Mam taką zagwozdkę posiadam domofon orno eluvio i chciałbym podłączyć przycisk wyjścia tzn. przycisk umieszczony przy furtce dzięki któremu otworzę ją chcąc wyjść, bo w tej chwili ktoś musi mi otworzyć przyciskiem z domu. Czy jest taka możliwość?! I jak to ogarnąć? Edit.Załącznik Tak mam podłączone Edytowane 7 Listopada 2020 przez zieli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Apacer 08.11.2020 00:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2020 Jaki przewód zastosowałeś ? Nie obejdzie się bez podłączania pod przycisk wewnątrz domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zieli 08.11.2020 07:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2020 Skrętkę, wolne żyły mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 08.11.2020 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2020 Skrętkę, wolne żyły mam.Typ, rodzaj itd kolega poda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zieli 08.11.2020 10:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2020 Niestety nie jestem w stanie podać szczegółów, ze ściany wystają tylko przewody bez zewnętrznej otuliny, ale jest to zwykła skrętka komputerowa prawdopodobnie 4x2x0,5mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 08.11.2020 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2020 Niestety nie jestem w stanie podać szczegółów, ze ściany wystają tylko przewody bez zewnętrznej otuliny, ale jest to zwykła skrętka komputerowa prawdopodobnie 4x2x0,5mm Łatwo nie będzie:yes: ale się da:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pablo_11 08.11.2020 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2020 Wytłumaczycie "laikowi" jakie znaczenie ma typ przewodu? Pytający potrzebuje podłączyć równolegle drugie otwarcie furtki. Dla mnie cała filozofia opiera się na podłączeniu dwóch żył z przyciskiem na zewnątrz do przycisku zwalniającego wewnątrz obudowy domofonu. Oczywiście wkraczamy w sprawy gwarancyjne, ale to zupełnie na marginesie.Ale może gdzieś tkwi haczyk.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 08.11.2020 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2020 Elektrozaczep masz z pamięcią?Do przycisku masz pociągnięty kabel z domu, czy od panelu zewnętrznego? Czy możesz pociągnąć z obydwu miejsc? Wiesz, że to ułatwienie dla złodzieja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin225 08.11.2020 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2020 Wytłumaczycie "laikowi" jakie znaczenie ma typ przewodu? Takie , żeby się dopier... że przewód nie jest ziemny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zieli 08.11.2020 12:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2020 Elektrozaczep bez pamięci, podłączyć mogę na dwa sposoby. Tak mam świadomość, ale jak by ktoś chciał wejść to furtka rzadna przeszkoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pablo_11 08.11.2020 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2020 Chylę czoła, to istotna kwestia, faktycznie... Choć to dla mnie oczywista, więc zapomniana Z drugiej strony nie mamy pewności, że nie jest ziemny. Resztę złośliwości (typu jak położony i przez kogo) pominę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 08.11.2020 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2020 Przecież autor napisał : ze ściany wystają tylko przewody bez zewnętrznej otuliny, ale jest to zwykła skrętka komputerowa prawdopodobnie 4x2x0,5mm I pewnie jak zwykle w peszlu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zieli 08.11.2020 13:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2020 Przecież autor napisał : I pewnie jak zwykle w peszlu ... Myślę że pewnie tak jest, choć nie byłem podczas kładzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 08.11.2020 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2020 Elektrozaczep bez pamięci, podłączyć mogę na dwa sposoby. Jak bez pamięci, to grubsza sprawa - bo napięcie musi być podawane przez dłuższy czas i musi to obsługiwać centralka domofonu albo trzeba dokładać elektronikę. Więc odpowiedzi szukaj najpierw w dokumentacji technicznej, na forum, infolinii u instalatora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Apacer 09.11.2020 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2020 Dla elektryka nie ma problemu, jeśli wolne żyły, zabudować przełącznik na furtce i wpiąć go do centrali wewnątrz domu pod przycisk otwierania, utrata gwarancji produktu nieunikniona chyba, że wykona się to prawidłowo i przy ewentualnej usterce usunie. A co do "włamywaczy" wystarczy wykorzystać wolne wyjście przekaźnikowe np w centrali satel, wpięte szeregowo w obwód przycisku, które odetnie możliwość otwarcia furtki po uzbrojeniu alarmu, lub uzbrojeniu czuwania zewnętrznego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts