kieras852327 08.11.2020 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2020 Witam, mam takie pytanie, mianowicie jestem w trakcie montazu bramy dwuskrzydłowej przez firmę i caly czas zastanawia mnie fakt dlaczego 1 słupek od bramy jest wyżej osadzony a drugi niżej (wygląda to dość kiepsko) fachowcy twierdzą ze to przez to że droga idzie delikatnie w dół ( tylko że sasiad naprzeciw też ma bramę dwuskrzydłową a słupki ma równo) i cały czas nie mogę sobie wyobrazić w czym to ma pomóc w moim przypadku że są na innych wysokościach. Postaram się dodać zdjęcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saskian 11.11.2020 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Pierwsze słyszę żeby słupki nierówno osadzać, coś chyba jest nie tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grv 12.11.2020 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2020 Zapewne osadzili odpowiednią głębokość od poziomu gruntu, a nie padumali że jest spadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 16.11.2020 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2020 (edytowane) Znalezienie dobrej bramy i odpowiednich fachowców to nie lada wyzwanie. Ja muszę powiedzieć, że zamawiałem bramę marki :spam:bram i jestem zadowolony z całości transakcji. Bardzo szybka reakcja, świetny i sprawny montaż. A brama? Najwyższej jakości. Zdecydowanie polecam P:spam:bram Kolejna reklama, którą musimy edytować. Jak ktoś jest chętny poznać kto zlecił ten spam, to proszę o PW (oryginalny post jest ukryty, można go zawsze przywrócić) Edytowane 16 Listopada 2020 przez finlandia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 06.12.2020 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2020 Panowie, podepnę się pod temat. Ogrodzenie zaplanowaliśmy z bloczków Joniec o szerokości 22 cm. Ekip, która będzie je murować sugeruje bramę dwuskrzydłową (4 m) zamontować na słupach metalowych, a bloczkami tylko do nich dojechać - będzie więc słupek metalowy obok murowanego. Twierdzą, że słupki z bloczka są zbyt słabe, żeby wieszać na nich bramę. Co o tym myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 06.12.2020 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2020 Są różne bramy (masa i wymiary), różnej jakości bloczki i różnie wymurowane i różny może to dać efekt końcowy. Reasumując czasami można powiesić na takich bloczkach, czasami nie. Ja bym dał na osobnych słupkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 06.12.2020 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2020 Brama że sztachet metalowych, skrzydło dwumetrowe, więc ciężaru wielkiego nie ma. Z drugiej strony bloczki ogrodzeniowe na solidne nie wyglądają. Chyba będę się skłaniał ku dedykowanym, metalowym słupkom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mistalova 07.12.2020 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2020 .... Ogrodzenie zaplanowaliśmy z bloczków Joniec o szerokości 22 cm. Ekip, która będzie je murować sugeruje bramę dwuskrzydłową (4 m) zamontować na słupach metalowych,... Te bloczki spokojnie utrzymają taką bramę. No chyba, że ekipa murująca pójdzie "na skróty" i tylko poklei bloczki a "zapomni" o zbrojeniu i zalaniu całej konstrukcji, to może być mała katastrofa budowlana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 10.12.2020 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2020 Jednak wezmę że słupkiem metalowym. Dostałem dwie wyceny. Jedna firma proponuje słupki o wysokości 2,5m a druga 2,1m dla bramy o wysokości 1,5m. Zakładając montaż bramy 5 cm nad gruntem wychodzi 55 cm słupka w betonie. Nie za mało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GraMar 16.02.2021 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2021 Ma być tyle zabetonowane w ziemi co głębokość przemarzania, a jeszcze więcej przy podmokłym terenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts