Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Brama dwuskrzydłowa

Recommended Posts

Witam, mam takie pytanie, mianowicie jestem w trakcie montazu bramy dwuskrzydłowej przez firmę i caly czas zastanawia mnie fakt dlaczego 1 słupek od bramy jest wyżej osadzony a drugi niżej (wygląda to dość kiepsko) fachowcy twierdzą ze to przez to że droga idzie delikatnie w dół ( tylko że sasiad naprzeciw też ma bramę dwuskrzydłową a słupki ma równo) i cały czas nie mogę sobie wyobrazić w czym to ma pomóc w moim przypadku że są na innych wysokościach. Postaram się dodać zdjęcie

Znalezienie dobrej bramy i odpowiednich fachowców to nie lada wyzwanie. Ja muszę powiedzieć, że zamawiałem bramę marki :spam:bram i jestem zadowolony z całości transakcji. Bardzo szybka reakcja, świetny i sprawny montaż. A brama? Najwyższej jakości. Zdecydowanie polecam P:spam:bram

Kolejna reklama, którą musimy edytować. Jak ktoś jest chętny poznać kto zlecił ten spam, to proszę o PW (oryginalny post jest ukryty, można go zawsze przywrócić)

Edytowane przez finlandia

• 3 weeks później...
Panowie, podepnę się pod temat. Ogrodzenie zaplanowaliśmy z bloczków Joniec o szerokości 22 cm. Ekip, która będzie je murować sugeruje bramę dwuskrzydłową (4 m) zamontować na słupach metalowych, a bloczkami tylko do nich dojechać - będzie więc słupek metalowy obok murowanego. Twierdzą, że słupki z bloczka są zbyt słabe, żeby wieszać na nich bramę. Co o tym myślicie?

.... Ogrodzenie zaplanowaliśmy z bloczków Joniec o szerokości 22 cm. Ekip, która będzie je murować sugeruje bramę dwuskrzydłową (4 m) zamontować na słupach metalowych,...

Te bloczki spokojnie utrzymają taką bramę.

No chyba, że ekipa murująca pójdzie "na skróty" i tylko poklei bloczki a "zapomni" o zbrojeniu i zalaniu całej konstrukcji, to może być mała katastrofa budowlana :)

• 2 months później...