kajakmk 10.11.2020 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2020 Witam, Jakie widzicie możliwości zmian okien dachowych, tak aby jak najwygodniej było przez nie patrzeć? Przed działką mam bardzo ładny widok i nie chciałbym tracić możliwości oglądania go z dwóch pokoi na piętrze. A przez okna dachowe ciężko cokolwiek oglądać (np. czytając książkę przy oknie) Projekt Torino jak najbardziej mi odpowiada (wielkość, rozmieszczenie pokoi), lecz problem stanowią właśnie okna dachowe. Czy np. obniżenie okien, przy jednoczesnym ich poszerzeniu temu zaradzi? Obniżając musiałbym zrezygnować z jednego okna w jednym pokoju (przeszkadza wewnętrzna krokiew - kosz, nie wiem jak to się fachowo nazywa). https://www.extradom.pl/projekt-domu-torino-BBE1044?gclid=CjwKCAiAkan9BRAqEiwAP9X6UZeepf-zLNRxc8UECSEgYP2ah9umTw3RmrRPbRPZm5zPmZ64LRRSmBoCbtMQAvD_BwE Z góry dzięki za pomysły i podpowiedzi. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 10.11.2020 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2020 zrób lukarnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandzik 10.11.2020 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2020 Bardziej pasowałoby do tego projektu okno dachowe, przechodzące w pionowe w płaszczyźnie ścianki kolankowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 11.11.2020 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 11.11.2020 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajakmk 12.11.2020 07:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2020 Początkowo myślałem właśnie nad oknem kolankowym, ale wstawiając je, bardzo mocno zmieni wygląd całego dachu i boję się że nie będzie już taki zgrabny. Zastanawiam się nad obniżeniem tych okien + wstawienie np. podwójnego okna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts