PAyyTEK 12.11.2020 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2020 Cześć wszystkim, to mój pierwszy post więc proszę o wyrozumiałość. Mam taki problem:3 z 7 grzejników na piętrze grzeją tylko do 10% długości. Nietypowe jest:Nie da się ich odpowietrzyć - po prostu nic nie leci. Wygląda to tak, jaby woda wlewała się do grzejnika i wylewała się od razu dolną rurką i w ogóle nie próbowała go napełnić. Zaznaczam, że obie rórki (dolna i górna są gorące). Próbowałem dolać wody do obiegu.Woda przelewa się w zbiorniku wyrównawczym i wraca w kotłowni.Poza tym nic się nie zmienia. Wymieniłem pomkę na 2x mocniejszą. Teraz jest 60tka.Również bez zmian. Bardzo proszę o sugestie. Wielkie dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karasso 12.11.2020 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2020 miałem kiedyś podobną sytuację w poprzednim domu z jednym z grzejników w CO. U mnie pomógł następujący zabieg: pompę na piecu ustawiłem na III , zakręciłem wszystkie grzejniki oprócz tego który nie grzał ( całe ciśnienie poszło na ten grzejnik który nie grzał) i odżył, nawet nie musiałem odpowietrzać. Czy jest to bezpiecznie nie wiem ale u mnie zadziałało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 12.11.2020 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2020 Nie da się ich odpowietrzyć - po prostu nic nie leci. Jak wykręcasz odpowietrznik w grzejniku, też nie leci? Jak leci - wymień odpowietrznik. Jak nie leci - zdemontuj grzejnik i obadaj, co go przytyka/wymień/napraw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts