krisso_pl 12.11.2020 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2020 Cześć fachowcy! Potrzebuje rady jak w temacie. Potrzebuje na istniejącej wylewce betonowej w garażu wykonać odpływ liniowy wzdłuż bramy garażowej. To jest temat prosty - kucie i poszedł ale bardziej zastanawiam się co zrobić ze spadkiem? Wykonuje to w lokalu wynajmowanym i w zasadzie koszt wykonania ma tu kluczowe znaczenie.1) pierwsza opcja to położenie płytek z delikatnym spadkiem tyle ze przy drzwiach vis a vis bramy powstanie próg.2) zastanawiałem się nad położeniem podłogi QuickFloor która byłaby tą ładną wierzchnią warstwą a spadek pod spodem można by zrobić np warstwą żywicy?3) tu czekam na wasze sugestie jeśli w ogóle jest sens dalej kombinować...? Które rozwiazanie będzie waszym zdaniem najlepsze i najbardziej przystępne cenowo? Mam jeszcze drugie pytanie - Na działce stoi dom podpięty normalnie do kanalizacji i jest studzienka na podjeździe. Czy ja się mogę normalnie do tej studzienki wpiąć z tym garażem czy muszę składać jakieś projekty, wnioskować o pozwolenia itd itp. Jak to wyglada? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 12.11.2020 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2020 Masz idealny poziom? Jaka jest odległość od najdalszego miejsca do odpływu? Jaką grubość ma wylewka i na jakiej głębokości jest zbrojenie?Jaka powierzchnia? Bo może najprościej i najtaniej będzie zrobić dodatkową wylewkę albo i najpierw skuć starą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krisso_pl 12.11.2020 19:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2020 Nie mam pojęcia jak wykonana jest aktualna wylewka i zbytnio nie mam jak sprawdzić poki nie zacznę kuc pod odpływ. 6m to długość pomieszczenia. Wylewka pod łatą 2m wyglada na w miarę równą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts