Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wykonanie spadku i odpływu w istniejącej wylewce

krisso_pl

Recommended Posts

Cześć fachowcy! Potrzebuje rady jak w temacie. Potrzebuje na istniejącej wylewce betonowej w garażu wykonać odpływ liniowy wzdłuż bramy garażowej. To jest temat prosty - kucie i poszedł ale bardziej zastanawiam się co zrobić ze spadkiem? Wykonuje to w lokalu wynajmowanym i w zasadzie koszt wykonania ma tu kluczowe znaczenie.

1) pierwsza opcja to położenie płytek z delikatnym spadkiem tyle ze przy drzwiach vis a vis bramy powstanie próg.

2) zastanawiałem się nad położeniem podłogi QuickFloor która byłaby tą ładną wierzchnią warstwą a spadek pod spodem można by zrobić np warstwą żywicy?

3) tu czekam na wasze sugestie jeśli w ogóle jest sens dalej kombinować...?

Które rozwiazanie będzie waszym zdaniem najlepsze i najbardziej przystępne cenowo?

Mam jeszcze drugie pytanie - Na działce stoi dom podpięty normalnie do kanalizacji i jest studzienka na podjeździe. Czy ja się mogę normalnie do tej studzienki wpiąć z tym garażem czy muszę składać jakieś projekty, wnioskować o pozwolenia itd itp. Jak to wyglada?

Masz idealny poziom? Jaka jest odległość od najdalszego miejsca do odpływu? Jaką grubość ma wylewka i na jakiej głębokości jest zbrojenie?

Jaka powierzchnia? Bo może najprościej i najtaniej będzie zrobić dodatkową wylewkę albo i najpierw skuć starą.