aniajagla 12.11.2020 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2020 Chciałabym trochę zmienić projekt mieszkania przez wyburzenie jednej ściany w kuchni (ta ze zlewozmywakiem na rysunku). Spowoduje to otwarcie przestrzeni, ale również pomniejszenie kuchni i jej blatów roboczych. Z tego powodu postanowiłam (w miejsce stołu na rysunku) postawić wyspę na której będzie znajdowała się płyta indukcyjna. Wyspa miałaby ok. 220 cm. Teraz moje pytanie jest takie. Co zrobić z pionem który widać w kuchni? Ma wymiary ok 30x69 cm i z jednej strony mogę go zabudować. Czy pociągnąć szafki od lodówki do pionu, czy tam zrobić cargo, które będzie wystawało od boku. A piekarnik? Musi być zlokalizowany pod wyspą bo innego rozwiązania za bardzo nie widzę, chociaż marzy mi się taki zabudowany jak lodówka,a le po drugiej stronie. Na ścianie byłaby lodówka, kawałek blatu, zlewozmywak i dalej blat. Pomóżcie, w jaki sposób przeprojektować tą kuchnie żeby była funkcjonalna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniajagla 12.11.2020 22:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2020 Wstawiam przybliżenie rozkładu kuchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 13.11.2020 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2020 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E-Rzecznik Śnieżka 08.12.2020 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2020 A gdyby całą ścianę z pionem zabudować wysoko a wyspę przedłużyć blatem pod oknem? Układ urządzeń mógłby wtedy wyglądać tak jak na rysunku (w zabudowie lodówka, piekarnik na wysokości a pod nim zmywarka) Na pionie płytkie szafki na akcesoria kuchenne a w zabudowie pojemne cargo. Nad wyspą można (w zależności od stylu aranżacji) zaplanować minimalistyczny okap sufitowy lub ozdobne wieszaki. Przy takim rozplanowaniu przestrzeni grzejnik pod oknem trzeba zamienić na ogrzewanie podłogowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts