Kalic 15.11.2020 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2020 Mam pytanie i prośbę w jednym - muszę wykonać połaczenie rury kanalizacji z kominem. Niestety rura jest wyprowadzona w łazience a komin nad sąsiadującym z nią pokojem. Wyglada to tak: Nie wiem jak (którędy) poprowadzić rurę do komina. Może ktoś będzie miał tu jakiś pomysł jak to wykonać aby prawidłowo funkcjonowało. Z góry dzięki za poradę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 15.11.2020 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2020 Pod posadzką - i najlepiej jeśli już pchasz do tego komina to powyżej dachu i powyżej górnej krawędzi komina właśnie tą rurą - kanalizacyjną z uszczelkami tak jakby tam miała płynąć woda - szczelnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kalic 16.11.2020 12:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2020 Pod posadzką - i najlepiej jeśli już pchasz do tego komina to powyżej dachu i powyżej górnej krawędzi komina właśnie tą rurą - kanalizacyjną z uszczelkami tak jakby tam miała płynąć woda - szczelnie. Problem w tym, że posadzka już wylana. Jedyne co mi pozostaje to puścić to w ten sposób - rura poprowadzona na stryszek (przykryta płytą G-K) i po podłodze stryszku doprowadzona do komina. Tylko czy jest to sensowne i będzie działać właściwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 16.11.2020 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2020 To napowietrzenie/odpowietrzenie kanalizacji jeśli będzie drożne to będzie działać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kalic 17.11.2020 07:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2020 Obecnie wyprowadzona jest rura fi75 i pytanie czy mogę ją przejściówką zmniejszyć (zwęzić) do np. fi50 lub mniej. Wolałbym możliwie najmniejszą szerokość zabudowy G-K przy pełnej sprawności działania wentylacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 17.11.2020 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2020 fi 50 jak będzie poziomo i dość długie jak planujesz nie spełni swojego zadania. Poprowadź ta rurę fi 75 pionowo do dachu i tam zrób kominek. To najsensowniejsze wykonanie. Jak kominek w dachu wyjdzie zbyt nisko, to wzdłuż krokwi(pomiędzy nimi) poprowadź wyżej. Ważne aby ta rura miała duży spadek i miała jak największą średnicę. 75mm wystarczy. Unikaj poziomego prowadzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts