malgosia.m 23.11.2004 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2004 W jakiej wysokości dać zaliczkę na okna? Jaką dawaliście, czy 30% ceny to zbyt wiele? Według mnie tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michał_B. 23.11.2004 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2004 Jeszcze nie dałem ale odemnie też chcą 30%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JacekS 23.11.2004 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2004 teraz jest trend zapłaty 100% przy zamówieniach mozna osiagnac rabat nawet 40% warunek odbiór w marcu a faktura w tym roku ostatni rok odliczeń Zakłady szukaja obłozenia produkcji chociaż w minimalnym stopniu Ciekawe kto przetrwa do wiosny?Stawiajcie na pewniaków tylko nie na jakies małe firmy moizna dac 100 % zaliczki ja tak robie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bigas 23.11.2004 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2004 Jedyną zaliczkę jaką dałem podczas swojej budowy to była zaliczka za okna. Oczywiście standartowo chcieli 30%. Ale postawiłem twarde warunki, bo inaczej zamawiam gdzie indziej i skrzypiąc zębami zapłaciłem "tylko" 10%. Nie uznaję żadnych zaliczek, a niby dlaczego?? Poco kogoś mam kredytować?? Przyjąłem zasadę: towar na budowie - kaska do ręki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stary 23.11.2004 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2004 teraz jest trend zapłaty 100% przy zamówieniach mozna osiagnac rabat nawet 40% warunek odbiór w marcu a faktura w tym roku ostatni rok odliczeń Sprawdz jakie ceny wyjściowe ma ta firma - każda ma inne .liczy sie kwota ,która zostaje do zapłaty a nie wysokość rabatu Stawiajcie na pewniaków tylko nie na jakies małe firmy moizna dac 100 % zaliczki ja tak robie Równiez jestem za pewniakami ,lecz dziś trudno takiego wyłowić-niekoniecznie mały jest krętaczem lub potencjalnym bankrutem. Wydaje mi sie ,że najlepszym argumentem do weryfikacji takich są lata działania w tej samej branży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inwestor 23.11.2004 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2004 W jakiej wysokości dać zaliczkę na okna? Jaką dawaliście, czy 30% ceny to zbyt wiele? Według mnie tak. Starajcie się nie dawać zaliczek tylko zadatki. Niby drobiazg a różnica kolosalna. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 23.11.2004 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2004 teraz jest trend zapłaty 100% przy zamówieniach mozna osiagnac rabat nawet 40% warunek odbiór w marcu a faktura w tym roku ostatni rok odliczeń Zakłady szukaja obłozenia produkcji chociaż w minimalnym stopniu Ciekawe kto przetrwa do wiosny? Stawiajcie na pewniaków tylko nie na jakies małe firmy moizna dac 100 % zaliczki ja tak robie O jakich odliczeniach mówisz, że są po raz ostatni w tym roku ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stary 23.11.2004 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2004 Ale postawiłem twarde warunki, bo inaczej zamawiam gdzie indziej i skrzypiąc zębami zapłaciłem "tylko" 10%. Nie uznaję żadnych zaliczek, a niby dlaczego?? Poco kogoś mam kredytować?? Przyjąłem zasadę: towar na budowie - kaska do ręki. Jeżeli zamówiłes" typówkę" to ok. Ale jeśli to były wynalazki ;kolor, antywłam ,szprosy ,łuki to nie zdziwiłbym sie na zadatek 50 % lub większy i nie dotyczy to tylko okien lecz wszystkiego co jest wykonywane na zamówienie . Co to jest 10 % ????? Oglądałeś "M jak miłość "- w jednym z nielicznych odcinków oglądanych przeze mnie gość (krętacz albo mający kasę i zachcianki )zrezygnował z zamówionych okien za chyba 50 patyków przy zadatku 30 % . Co sprzedawca z nimi teraz zrobi ??? Większośc różnego rodzaju dealerów taki brak kasy juz doprowadziłby do bankructwa . Zaliczki wymyślono dlatego ,że klienci rezygnowali z zamówionych towarów .Jaką dla mnie jest różnicą czy zapłacę 10% czy 50% za jakiś towar robiony specjalnie dla mnie jak i tak mam zapłacić za pare dni czy tygodni ? Oczywiście najpierw musze znależc kogoś do kogo mam zaufanie i mnie nie "wycycka" . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 23.11.2004 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2004 stary pieknie odpowioedzial. Zaliczki stosujemy nagminie gdyz czesto klienci z roznych powodow - prawdziwych czy tez nie rozmyslali sie i zostawalismy z oknami. Przy typowce to nie klopot - miesiac. dwa i szly dalej na sprzedaz - takie jedne okna gdy zaufalem klientowi trzy lata temu wciaz u mnei w magazynie sa. Co do wysokosci zaliczek - przelom roku w wiekszosci powoduje ze placimy wszystko - w koncu ja musze fakture wystawic n acala sume i podatek odprowadzic - dlaczego dodatkowy rabat bedacy jakby kredytowaniem klienta mam mu dawac? To handel a nie rozdawnictwo prezentow co przy tak malych marzach czesto dokkladaniem do ineteresu sie staje. I jeszcze jedno - nastawianie sie na procenty w rabatach - to juz totalne nieporozumienie - jesli nie sprawdzi sie w tym samym prodykcie ceny koncowej po wszelkich rabatach to nie sposob realnei pozan roznicy miedzy ofertami. Czesto te rabaciki 30 - 40 - 50 procent sa caly rok i sluza tylko by naiwnych przyciagnac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JacekS 23.11.2004 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2004 Jareko z tymi rabatami to nie tak do konca masz racje sa firmy ktore zatrudniaja iles tam dziesiat osób na produkcji i w tym trudnym czasie daja maksymalne rabaty zeby przetrwac nie muwie tu o stryjku co ma produkcje sezonową w garazu stad sie biora te dodatkowe rabaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 23.11.2004 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2004 ok - masz racje - ale chodzilo mi o to by realnie poznac wartosc oferty a nie sugerowac sie jak to w wiekszosci czynia klienci cyferkami rabatow. Sam jak lekko przede dodatkowe upusty wprowadzam by przezyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fidelis 24.11.2004 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2004 Przyjąłem zasadę: towar na budowie - kaska do ręki. I to jest dobra zasada. Gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stary 24.11.2004 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2004 Przyjąłem zasadę: towar na budowie - kaska do ręki. I to jest dobra zasada. Gratulacje! A ile Waszym zdaniem jest słuszności w takiej zasadzie : -zamawiamy "wynalazki" bez zaliczki -dajemy gwarancje bankowe?- Czy nikt z Was w życiu jeszcze nie został z nieodebranym towarem ,który zalega w magazynie i zamraża kasę ? PS. Ciekawe kto mnie pogratuluje?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 24.11.2004 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2004 ja ci pogratuluje Wlasnie z tego powodu bez zaliczki juz sobie zapowiedzialem - NIGDY nie przyjme zamowienia - niech ryzykuje inny W koncu ode mnei takze zaliczek wymagaja i co? Sam mam kredytowac klienta? Moze jestem maloelastyczny heheheh ale trzy razy zaufalem i trzy razy bujalem sie pozniej z towarem by go sprzedac, a kilka okien po dzis dzien zalega w moim magazynku - szkoda, ze nie planuje poki co budowy - juz mialbym okna hehehehe a swoja droga wymierze je i opublikuje - sprzedam naprawde za grosze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość jfilemonowicz 25.11.2004 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2004 A ile Waszym zdaniem jest słuszności w takiej zasadzie : -zamawiamy "wynalazki" bez zaliczki -dajemy gwarancje bankowe?- Czy nikt z Was w życiu jeszcze nie został z nieodebranym towarem ,który zalega w magazynie i zamraża kasę ? PS. Ciekawe kto mnie pogratuluje?? ja jestem jak najberdziej za dawaniem zaliczek... no chyba, że znamy się już od dłuższego czasu z daną firmą ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts