sieradzkamon 16.11.2020 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2020 (edytowane) Cześć. Mam pytanie. Do kupienia dom w odległości około 25 metrów od słupa 110 V. Zdjęcie, jak to wygląda: Warto? Nie warto? Pytanie, słyszałam, że w takich wypadkach można zrobić jakiś pomiar...ale jaki? gdzie? Edytowane 16 Listopada 2020 przez sieradzkamon Poprawa tytułu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
key1 16.11.2020 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2020 110v to mniej niż połowa tego co masz w domu.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 16.11.2020 23:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2020 (edytowane) :lol2::lol2: Słup jest wyższy niż odległość do budynku czyli silny wiatr zrobi z mieszkańców pieczyste. To dyskwalifikuje kandydata. Wypadałoby zostawić jeszcze ze 100 m na rozkład napięcia krokowego. To jest moja opinia, ty jesteś suwerenny, pełnoletni i zrobisz po uważaniu. Edytowane 17 Listopada 2020 przez Bertha dodałem Szczecin 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sebixx 25.11.2020 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2020 Moim zdaniem nie warto. Nigdy nie wiadomo czy taka linia nie ulegnie uszkodzeniu i jakie mogą być konsekwencje awarii. Jeżeli masz wybór to po co ryzykować i kusić los. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 25.11.2020 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2020 Cześć. Mam pytanie. Do kupienia dom w odległości około 25 metrów od słupa 110 V. Warto? Nie warto? Pytanie, słyszałam, że w takich wypadkach można zrobić jakiś pomiar...ale jaki? gdzie? To jest napięcie przemienne 110 000 Volt = 110 kV Najprościej telefonem - zainstalować aplikację i sobie sprawdzić - może wydać się śmieszne - ale działa. Jeśli chodzi o celowość zakupu - nigdy bym nie kupił w pobliżu tak wysokiego napięcia przesyłowej linii energetycznej. I na pewne nie obawiałbym się o zniszczenie jej czy upadek takiego "przewodu" bo to zdarza się niezwykle rzadko, ale właśnie o oddziaływanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Apacer 26.11.2020 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2020 Magia oddziaływania linii napowietrznych dobrze, że moderatorzy z elektroda.pl tego nie widzą hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gogush 01.12.2020 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2020 Magia oddziaływania linii napowietrznych dobrze, że moderatorzy z elektroda.pl tego nie widzą hehe Służę mniej więcej 50 badaniami dot wpływu EMF na organizmy żywe , jeszcze nie dawno papierosy też nie były szkodliwe tak jak azbest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gnago 01.12.2020 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2020 Pytasz czy warto jak masz odpowiednią działkę to dajesz kabel/drut wzdłuż tej linii energetycznej no najmniej 100 m na izolatorach i masz prąd bez inwestycji w fotowoltaikę etc. To jednocześnie uzmysławia ci że takowe pole elektromagnetyczne masz w swoim domu. Jeśli zdecydujesz się na zakup i budowę, sugeruję klatki Faradaya czy wręcz wykorzystanie kontenerów morskich. Tylko zadbaj o dobre uziemienie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Apacer 03.12.2020 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2020 z prawnego punktu widzenia podpada to pod kradzież Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domino34 03.12.2020 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2020 (edytowane) Służę mniej więcej 50 badaniami dot wpływu EMF na organizmy żywe , jeszcze nie dawno papierosy też nie były szkodliwe tak jak azbest. Nie chce wyjść na czepiacza jak z elektrody, ale co to jest EMF? A zamiast testów ze 100m kabla i badań indukcji, to lepiej wziąć sprawną świetlówkę i nią pomachać pod linią. To bardziej trafia do świadomości. Edytowane 3 Grudnia 2020 przez domino34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gnago 03.12.2020 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2020 z prawnego punktu widzenia podpada to pod kradzież To wyprowadź się na pustynię te sto kilometrów od najbliższej energetyki i rozwiń tak samo ten kabel drut tym razem wg. kompasu magnetycznego. Też będziesz złodziejem. No zysk będzie mniejszy bo ziemskie będzie znacznie słabsze. I pewnie myślisz że te odległości zabraniające wznoszenia budynków obok linii energetycznych to pewnie z obawy o zdrowie ludzkie? A jak jedziesz autem, idziesz pod energetyką to w twoim kablu od smartfona też się wzbudza prąd . Summa Summarum energetyka ponosi z powodu takich drobnych złodziejaszków określone straty. Sprawiedliwość ukazywana jest ślepa , a prawo jest i głuche i przekupne. A fizyka jest akuratna i oczywista Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 03.12.2020 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2020 Świetlówkę to wystarczy trzymać za szkło stojąc przy kaloryferze, elektrodą przyłożyć do kaloryfera a nogą w filcowym kapciu poruszać tam i z powrotem po podłodze - o ile jest gładka. Jeśli masz wykładzinę dywanową, to użyj kapcia skórzanego. To oczywiście nie będzie indukcja tylko elektrycznośc statyczna. EMF - angielskojęzyczny skrót pojęcia - pole elektromagnetyczne. To tego nie trzeba Encyklopedii Britannica, wystarczy 5 sekund Google. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 03.12.2020 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2020 Nie chce wyjść na czepiacza jak z elektrody, ale co to jest EMF? A zamiast testów ze 100m kabla i badań indukcji, to lepiej wziąć sprawną świetlówkę i nią pomachać pod linią. To bardziej trafia do świadomości. - dobrze napisałeś nawet na "sławetnym forum" nic nie potrafili powiedzieć za budowaniem się pod linią energetyczną gdy zaświeciła mu się w rękach:D Szkoda , że nie mogę znaleźć tego zdjęcia jak przed laty harcerze obozujący w lesie pod linią WN powiesili na gałęziach świetlówki i nocą oświetlały drogę do WC, drużynowego i innych namiotów oraz maszt z proporcem hufca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domino34 03.12.2020 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2020 (edytowane) EMF - angielskojęzyczny skrót pojęcia - pole elektromagnetyczne. To tego nie trzeba Encyklopedii Britannica, wystarczy 5 sekund Google. Bije się w pierś. Nie skojarzyłem, że to z angielskiego, tylko próbowałem przyporządkować polski skrót... Poza tym wpisując EMF w google wyskakuje: "EMF – brytyjska grupa muzyczna grająca rock alternatywny założona w 1989 roku w Cinderford. Nazwa zespołu to skrót do Epsom Mad Funkers bądź Ecstasy Mother Fuckers." Edytowane 3 Grudnia 2020 przez domino34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tolo74 04.12.2020 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2020 Zaletą jest chyba dużo mniejsze ryzyko że piorun trafi w dom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Apacer 04.12.2020 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2020 To wyprowadź się na pustynię te sto kilometrów od najbliższej energetyki i rozwiń tak samo ten kabel drut tym razem wg. kompasu magnetycznego. Też będziesz złodziejem. To się wyprowadź, ja tylko wspomniałem, że takie mamy prawo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts