Budowa2020 21.11.2020 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2020 Witam. Będę układał styropian pod wylewki i mam jedno pytanie bo już ogłupiałem. Folia która będę rozkładał czy wywijać ją na ścianę czy schować pod izolacje która mam pod murami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 22.11.2020 04:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2020 Pod styropian - papa zgrzana z papą pod ścianami. Na styropian - jak sam układasz, zrobisz to szczelnie (ewentualne szczeliny zapianujesz) nie dawaj nic przy miksokrecie. Jak anhydryt - połóż najtańszą foilię i wywiń na ściany bo chodzi o to, żeby jastrych nie wcisnął się miedzy płyty styropianu i nie zrobił mostków. Przy miksokrecie nawet względnie spore szczeliny nie wpuszczą "wysypki" ale przy anhydrycie wciśnie się w najmniejsze szczeliny.Za to folia na EPS nie wypuści wilgoci, która w nim jest (lub dostanie się) w czasie wylewania. Jak jej nie ma - to wcześniej czy później odparuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts