Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ogrodzenie

Recommended Posts

Witam

Przede mną kostka i ogrodzenie (niestety w tej kolejności)

Mam działkę o szerokości ok. 18,8m i zastanawiam się:

- na jaką szerokość mogę zaplanować bramę przesuwną?

- jak zaplanować śmietnik?

- inne sprawy, które powinienem wziąć pod uwagę przy ogrodzeniu

ogrodzenie.JPG

Jaka szerokość drogi jest w praktyce i jaka w MPZP?

Śmietnik - zgodnie z projektem. Przy granicy działki możesz tylko, jak na sąsiedniej działce tez jest śmietnik przy tej granicy.

Wg jakiego prawa? podaj podstawę prawną do miejsca gdzie jest pojemnik na odpady i jego usytuowania na działce.

Tylko nie pisz mi o§ 23Usytuowanie miejsc do gromadzenia odpadów stałych

Wg jakiego prawa? podaj podstawę prawną do miejsca gdzie jest pojemnik na odpady i jego usytuowania na działce.

Tylko nie pisz mi o§ 23Usytuowanie miejsc do gromadzenia odpadów stałych

Czemu nie, skoro tam to jest zapisane?

§ 22. 1. Na działkach budowlanych należy przewidzieć miejsca na pojemniki służące do czasowego gromadzenia odpadów stałych, z uwzględnieniem możliwości ich segregacji.

2. Miejscami, o których mowa w ust. 1, mogą być:

1) zadaszone osłony lub pomieszczenia ze ścianami pełnymi bądź ażurowymi;

[...]

3) utwardzone place do ustawiania kontenerów z zamykanymi otworami wrzutowymi;

4) utwardzone place z nadziemnymi otworami wrzutowymi i podziemnymi lub częściowo podziemnymi kontenerami.

[...]

§ 23. 1. Odległość miejsc do gromadzenia odpadów stałych, o których mowa w § 22 ust. 2 pkt 1, 3 i 4, powinna wynosić co najmniej:

1) 10 m – od okien i drzwi do budynków z pomieszczeniami przeznaczonymi na pobyt ludzi;

2) 3 m – od granicy działki budowlanej;

3) 10 m – od placu zabaw dla dzieci, boisk dla dzieci i młodzieży oraz miejsc rekreacyjnych, o których mowa w § 40.

2. Zachowanie odległości, o której mowa w ust. 1 pkt 2, nie jest wymagane, jeżeli miejsca te stykają się z podobnymi miejscami na działce sąsiedniej.

Edytowane przez Kaizen

Czemu nie, skoro tam to jest zapisane?

Bo głupoty piszesz! skoro cytujesz to naucz się czytać to co dotyczy a nie tylko co TY uważasz za słuszne!!!!!!

§ 23 Usytuowanie miejsc do gromadzenia odpadów stałych

........4. W zabudowie jednorodzinnej, zagrodowej i rekreacji indywidualnej odległości, o których mowa w ust. 1 pkt 1 i 2, nie określa się.

Rozumiesz swój błąd?

Nie wiem, ale Twoje cytaty i to również PRAWA zawsze dotyczą Twojej interpretacji, a do błędów nie potrafisz się nigdy przyznać, zawsze dziwnym trafem nawet jak cytujesz to wycinasz sobie to co może być inaczej postrzegane niż dałeś odpowiedz:no:

Nawet w powyższym cytacie gdzieś umknął Ci 4pkt - żałosne. Więc nie wprowadzaj ludzi w błąd

§ 23 Usytuowanie miejsc do gromadzenia odpadów stałych

........4. W zabudowie jednorodzinnej, zagrodowej i rekreacji indywidualnej odległości, o których mowa w ust. 1 pkt 1 i 2, nie określa się.

Rozumiesz swój błąd?

Ust. 1 pkt 1 i 2...

Ale ust. 2 (to, co wytłuściłem) ciągle obowiązuje.

Ciągle przy granicy można tylko, jak po drugiej stronie jest też śmietnik.