Natwill 22.11.2020 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2020 Panowie jak w temacie. Dużo osób mówi mi, że garaż w bryle to o wiele większe koszty niż postawienie garażu obok. Chce zrobić dom 100m powierzchni użytkowej nie licząc garażu.Jak to wygląda finansowo pomiędzy jedną opcją a drugą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 22.11.2020 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2020 to nie kwestia kosztów, bo można postawić wolnostojący w cenie całego domu.To kwestia myślenia podczas projektowania. Oczywiście, że najlepiej garaż dostawiony do bryły domu, tak by płacić mniejszy podatek i mieć najbliższe połączenie dom-garaż.Tylko po kiego licha garaż o konstrukcji wytrzymującej wybuch atomowy? Bo takie ciężkie landary z betonu architekci projektują. Dostawiony - na lekkim stelażu drewnianym lub stalowym, z zewnątrz pociągnięty tynkiem jak dom. Bez ocieplenia (jeśli nie będzie warsztatem), bez ciężkich fundamentów, z lekkim dachem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarekDawid 22.11.2020 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2020 Ja uwazam, ze garaz scalony z małym domem do 100 m2 będzie bardziej przeszkadzał niz pomagał. Jak ma Pan dosć działki aby postawić osobny budynek dla auta i warsztatu to zdecydowanie oddzielić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natwill 22.11.2020 17:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2020 Mam działkę 12,5a więc chyba starczy na postawienie osobno garażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts