Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Vaillant sterowniki

walent

Recommended Posts

Vaillant

Czy ktoś mi podpowie czy tj dobrze podpięte... mianowicie mam dwa sterowniki ( multimatic VRC 700/6) jeden na dole drugi u góry, centralne ma dwa obiegi , czyli niezależne grzanie dół i góra i problem tego typu cokolwiek zrobie na dole na sterowniku to u góry wyskakuje mi to samo , zadaje temp pokrętłem na dole np na 18 to u góry to samo pokazuje i piec się włącza aby górę dogrzać. Ustawie sobie dwie rożne temperatury dół i gora ale muszę wejść w sterowniku z głębszej pozycji. Czemu nie zapytam o to serwisanta, ano temu ze odemnie nie odbiera !

Vaillant

Czy ktoś mi podpowie czy tj dobrze podpięte... mianowicie mam dwa sterowniki ( multimatic VRC 700/6) jeden na dole drugi u góry, centralne ma dwa obiegi , czyli niezależne grzanie dół i góra i problem tego typu cokolwiek zrobie na dole na sterowniku to u góry wyskakuje mi to samo , zadaje temp pokrętłem na dole np na 18 to u góry to samo pokazuje i piec się włącza aby górę dogrzać. Ustawie sobie dwie rożne temperatury dół i góra ale muszę wejść w sterowniku z głębszej pozycji. Czemu nie zapytam o to serwisanta, ano temu ze odem nie nie odbiera !

Co oznacza według Ciebie niezależne dwa obiegi grzewcze dołu i góry.?

Czy do magistrali e-BUS masz naprawdę podłączone dwa sterowniki VRC 700/6 czy też jeden a drugi to zdalne sterowanie VR91

Czy posiadasz w kotłowni moduł mieszacza VR70 lub VR71?

Czy posiadasz jeden lud bwa układy mieszające z siłownikiem zaworu trójdrogowego i pompą?

Czy posiadasz w instalacji sprzęgło i dwie pompy sterowane z modułu VR7X ?

Czy w menu instalatora do konfiguracji w regulatorze są widoczne i możliwe do ustawienia dwie strefy ZONE na parter i poddasze oraz czy są do nich odpowiednio przypisane obydwa regulatory ?

Kto robił zalecił i konfigurował ową instalację i wymyślił zastosowanie dwóch regulatorów VRC 700 ?

Edytowane przez Mareks77