walent 24.11.2020 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2020 Vaillant Czy ktoś mi podpowie czy tj dobrze podpięte... mianowicie mam dwa sterowniki ( multimatic VRC 700/6) jeden na dole drugi u góry, centralne ma dwa obiegi , czyli niezależne grzanie dół i góra i problem tego typu cokolwiek zrobie na dole na sterowniku to u góry wyskakuje mi to samo , zadaje temp pokrętłem na dole np na 18 to u góry to samo pokazuje i piec się włącza aby górę dogrzać. Ustawie sobie dwie rożne temperatury dół i gora ale muszę wejść w sterowniku z głębszej pozycji. Czemu nie zapytam o to serwisanta, ano temu ze odemnie nie odbiera ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 26.11.2020 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2020 (edytowane) Vaillant Czy ktoś mi podpowie czy tj dobrze podpięte... mianowicie mam dwa sterowniki ( multimatic VRC 700/6) jeden na dole drugi u góry, centralne ma dwa obiegi , czyli niezależne grzanie dół i góra i problem tego typu cokolwiek zrobie na dole na sterowniku to u góry wyskakuje mi to samo , zadaje temp pokrętłem na dole np na 18 to u góry to samo pokazuje i piec się włącza aby górę dogrzać. Ustawie sobie dwie rożne temperatury dół i góra ale muszę wejść w sterowniku z głębszej pozycji. Czemu nie zapytam o to serwisanta, ano temu ze odem nie nie odbiera ! Co oznacza według Ciebie niezależne dwa obiegi grzewcze dołu i góry.? Czy do magistrali e-BUS masz naprawdę podłączone dwa sterowniki VRC 700/6 czy też jeden a drugi to zdalne sterowanie VR91 Czy posiadasz w kotłowni moduł mieszacza VR70 lub VR71? Czy posiadasz jeden lud bwa układy mieszające z siłownikiem zaworu trójdrogowego i pompą? Czy posiadasz w instalacji sprzęgło i dwie pompy sterowane z modułu VR7X ? Czy w menu instalatora do konfiguracji w regulatorze są widoczne i możliwe do ustawienia dwie strefy ZONE na parter i poddasze oraz czy są do nich odpowiednio przypisane obydwa regulatory ? Kto robił zalecił i konfigurował ową instalację i wymyślił zastosowanie dwóch regulatorów VRC 700 ? Edytowane 26 Listopada 2020 przez Mareks77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts