Ryba007 24.11.2020 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2020 Zrobiłem sobie dwie koncepcje rozmieszczenia kamer. W pierwszej wersji chciałem mieć widok na drzwi tarasowe, ale pozostało puste pole. Spróbowałem zatem kamery skierować w przeciwnym kierunku i wyszło całkiem nieźle ale nie ma widoku na wnękę tarasową. Mam teraz dylemat, którą wersję wybrać. W przyszłym tygodniu robię podbitkę i chcę rozłożyć kable. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 24.11.2020 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2020 Jeżeli kamera ma tylko wykryć ruch człowieka i włączyć alarm - minimalizuj martwe pole.Jak liczysz na to, że post factum uda się rozpoznać złodzieja - zapomnij o takiej opcji, chyba że przyjdzie totalna łajza. Zwróć też uwagę na odległość od kamery. Bo to, że pole pokrywa nie znaczy, że coś sensownego da się zobaczyć jak to daleko - w nocy, jak oświetla tylko kamera z pewnością, ale i w dzień sensowny zasięg obrazu jest ograniczony. W praktyce to kamerki się przydają, żeby sprawdzić, co się stało z paczką, którą podobno kurier przerzucił przez płot. Jak chcesz wiedzieć, kto przytarł ogrodzenie (odczytać numer rejestracyjny) to kamerę musisz dać bliżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryba007 25.11.2020 07:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2020 Dlatego bardziej skłaniam się do opcji 2. Montowałem kilka lat temu kamery na moim bloku i wiem jaką mają funkcjonalność. Przyjąłem z tyłu domu ogniskową ok 4.0 bo przy 2.8 pole widzenia jest szerokie i widać już beczkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts