JenMei 25.11.2020 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2020 Witam Mam problem z ogrzewaniem podłogowym w bloku W pokojach ustawiłem termostaty na grzanie a mam zerowe przepływy na rotametrach. Jeszcze dwa dni temu wszystko działało a dzisiaj po włączeniu ogrzewania, minęły 2 godziny i nadal nic. Próbowałem zmienić bieg pompy z 2 na 3 ale nie pomogło. Jestem laikiem w tym temacie i tyle co udało mi się znaleźć informacji w internecie to wiem, że nic nie wiem więc będę wdzięczny za wszystkie podpowiedzi. Wiem że na to musi spojrzeć profesjonalista ale terminy teraz mają na druga połowę stycznia Zdjęcie szafki rozdzielacza: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 25.11.2020 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2020 Nie zapiekła się pompa? Co sensowniejszy sterownik cały rok co jakiś czas odpala pompę na wszelki wypadek.Wszystkie zawory otwarte? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 25.11.2020 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2020 Witam Mam problem z ogrzewaniem podłogowym w bloku W pokojach ustawiłem termostaty na grzanie a mam zerowe przepływy na rotametrach. Jeszcze dwa dni temu wszystko działało a dzisiaj po włączeniu ogrzewania, minęły 2 godziny i nadal nic. Próbowałem zmienić bieg pompy z 2 na 3 ale nie pomogło. Jestem laikiem w tym temacie i tyle co udało mi się znaleźć informacji w internecie to wiem, że nic nie wiem więc będę wdzięczny za wszystkie podpowiedzi. Wiem że na to musi spojrzeć profesjonalista ale terminy teraz mają na druga połowę stycznia Zdjęcie szafki rozdzielacza: [ATTACH=CONFIG]450591[/ATTACH] Cóż widzę uważam że wyolbrzymiasz problem bo podłogówka wodna to jest cos tak zajefajnego i rewelacyjnego że nawet lepszego od seksu , więc to że nie działa to na pewno nie prawda tylko ci się tak wydaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pytajnick 25.11.2020 23:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2020 (edytowane) Witam Mam problem z ogrzewaniem podłogowym w bloku W pokojach ustawiłem termostaty na grzanie a mam zerowe przepływy na rotametrach. Jeszcze dwa dni temu wszystko działało a dzisiaj po włączeniu ogrzewania, minęły 2 godziny i nadal nic. Próbowałem zmienić bieg pompy z 2 na 3 ale nie pomogło. Jestem laikiem w tym temacie i tyle co udało mi się znaleźć informacji w internecie to wiem, że nic nie wiem więc będę wdzięczny za wszystkie podpowiedzi. Wiem że na to musi spojrzeć profesjonalista ale terminy teraz mają na druga połowę stycznia Zdjęcie szafki rozdzielacza: [ATTACH=CONFIG]450591[/ATTACH] Trochę to słabo wizualnie wygląda. Ile lat ma ta instalacja? Prawy rotametr nie popuszcza ? Odkręć centralną śrubę i rozruszaj wirnik pompy. Może tam coś się zablokowało, bo woda w instalacji na czystą nie wygląda. Tu obrazek takiej pompki jaką masz - http://dostudni.net/img/cms/All/Odpowietrzenie%20i%20konserwacja%20pompy.png Edytowane 25 Listopada 2020 przez Pytajnick Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pytajnick 25.11.2020 23:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2020 Cóż widzę uważam że wyolbrzymiasz problem bo podłogówka wodna to jest cos tak zajefajnego i rewelacyjnego że nawet lepszego od seksu , więc to że nie działa to na pewno nie prawda tylko ci się tak wydaje. ...Napisał "Forumowicz z wielkim sercem" To tylko czysta złośliwość czy również leczenie kompleksów na forum ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 25.11.2020 23:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2020 ...Napisał "Forumowicz z wielkim sercem" To tylko czysta złośliwość czy również leczenie kompleksów na forum ? To było wychwalenie pod niebiosy , przecież nie pisze że jest zła i też źle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JenMei 26.11.2020 06:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2020 Instalacja ma 7 lat. Prawy rotametr nie puszcza. Tą centralną śruba mam odkręcić całkowicie ? Pompa ma być zasilana i w pozycji 1 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JenMei 26.11.2020 06:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2020 ok. czyli taki zabieg ? Na wyłączonej pompie. Zgadza sie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrodowskiG 29.11.2020 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2020 Ja robie na włączonej, wtedy czuć czy przy dociśniętym śrubokręcie ma siłę kręcić i wiadomo czy ruszenie pomogło. Jak coś to mam jedną pompę Halm, nie trzeba ruszać śrubunków tylko na imbusach odkręcić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JenMei 30.11.2020 15:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2020 Okazało się że to uszkodzony moduł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts