ARTYone 26.11.2020 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2020 Mam przygotowane 3 rury kanalizacyjne fi110 obok siebie. Sytuacja zobrazowana jest poniżej. Prawa rura jest przeznaczona do łazienki po prawej stronie pionu. Środkowa rura jest zamontowana jako odwodnienie dachu płaskiego. Pytanie o lewą rurę, która jest wyprowadzona przez dach jako wentylacja. Czy mogę się do niej podłączyć i przyłączyć wc, umywalkę, prysznic? Czy wszystko ma być podłączone do prawej rury? Czy ta prawa rura wymaga jakiejś wentylacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 27.11.2020 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2020 Każdy pion wymaga wentylacji. Jeśli porcelanowy telefon jest daleko od pionu a jeszcze dalej są inne przybory, to dwójeczka spuszczona z muszli może (na pewno bedzie!) skutkować wysysaniem wody z syfonów umywalki lub brodzika. Napowietrzanie pod umywalką jest rozpaczliwym leczeniem błędów w projektowaniu lub wykonaniu bez projektu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ARTYone 29.11.2020 13:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2020 3 rury (piony) są obok siebie. Czy mogę je połączyć trójnikiem do rury (pionu) która ma wentylację? Czyli 3 piony będą połączone na górze a jeden z nich ma wentylację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 29.11.2020 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2020 zlikwiduj te 3 rury i zostaw jedną do której podłączysz zarówno łazienkę 1 jak i łazienkę 2. Ważne aby kibel był jak najbliżej pionu. Ta jedna będzie Ci służyła i za odprowadzenie nieczystości z łazienek i za odpowietrzenie/napowietrzenie i za spust wody z dachu. z drugiej strony masz pozwolenie na odprowadzenie wody deszczowej do kanalizacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 29.11.2020 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2020 Pewnie nie ma i w dodatku robi to w najgłupszy sposób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts