daniel021 29.11.2020 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2020 Witam stoję przed wyborem okien i rolet zewnetrznych, spośród wycen jakie otrzymałem od róznych firm DAKO wypadło najkorzystniej jeśli chodzi o cenę. Czy ktoś posiada jakieś informacje i opinie o tej firmie? Z góry dziękuje za odpowiedzi. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lew2 29.11.2020 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2020 Ja kupiłem okna DAKO. Dom w budowie, montowane rok temu, więc moja opinia nie jest poparta długim doświadczeniem.1) Firma DAKO - produkcja całkiem dobra tzn. okna nie mają jakichś poważnych usterek. Wyglądają na raczej okna z wyższej półki. Nie mam porównania, ale zamykają się sprawnie, równo i lekko. Są szczelne i chyba dość ciepłe (czuję po szybie w ostatnie dni). Mam do tego drzwi tarasowe PSK i bramę garażową.2) Ekipa montażowa - bardzo dobra. 3) Firma handlująca i pomiar - duże problemy, ale w końcu udało się rozwiązać.Typowym problemem jest, że na pomiar nie przyjeżdża ekipa montażowa, tylko facet z salonu, który średnio zna się na oknach i nie do końca wie jak należy przygotować nadproża. Przygotowane nadproża i otwory musieliśmy kilka razy przerabiać, w końcu przyjechała ekipa od okien i po nich musieliśmy też przerabiać. Ale to nie jest problem producenta DAKO, tylko problem pomiaru. Przecież okna przyjeżdżają na wymiar taki jak podano. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 29.11.2020 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2020 Lew2,dobre podsumowanie. Ale też wniosek: że warto wybierać nie tylko markę, ale i sprzedawcę.Dobrego, sprawdzonego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margabr 14.02.2021 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2021 (edytowane) Ja kupiłem okna DAKO. Dom w budowie, montowane rok temu, więc moja opinia nie jest poparta długim doświadczeniem. 1) Firma DAKO - produkcja całkiem dobra tzn. okna nie mają jakichś poważnych usterek. Wyglądają na raczej okna z wyższej półki. Nie mam porównania, ale zamykają się sprawnie, równo i lekko. Są szczelne i chyba dość ciepłe (czuję po szybie w ostatnie dni). Mam do tego drzwi tarasowe PSK i bramę garażową. 2) Ekipa montażowa - bardzo dobra. 3) Firma handlująca i pomiar - duże problemy, ale w końcu udało się rozwiązać. Typowym problemem jest, że na pomiar nie przyjeżdża ekipa montażowa, tylko facet z salonu, który średnio zna się na oknach i nie do końca wie jak należy przygotować nadproża. Przygotowane nadproża i otwory musieliśmy kilka razy przerabiać, w końcu przyjechała ekipa od okien i po nich musieliśmy też przerabiać. Ale to nie jest problem producenta DAKO, tylko problem pomiaru. Przecież okna przyjeżdżają na wymiar taki jak podano. Lew2, dobre podsumowanie. Ale też wniosek: że warto wybierać nie tylko markę, ale i sprzedawcę.Dobrego, sprawdzonego. No nie do konca tak typowo dobrze i źle. Producent sredniej polki cenowej i wg.mnie jskość dorównuje cenie. Wybrany dystrybutor/salon staral sie i przekonac i zarobic ale w nienachalny sposob. Wybralem Dako stolarke mieszana plast/alu, rolety zewn i drzwi. Pomiar ok przez wlasciciela salonu, montaz rowniez ok jego ekipy, serwis po czasie to sie okaze. Po dwoch latach moje spostrzeżenia: Okna typowe plastikowe szczelne, duze HSy tylko w alu, w plastiku posiadam jednego i uwazam ze moglem dolozyc do alu poniewaz rama w czasie upalow jednak pracuje. Ciekaw jestem opinii uzytkownikow rowniez innych producentow HS plastikowych. Przed zima smarowalem okucia i zmianialem na zimowy system zamykania i pkanuje na wiosne powrot do letniego systemu i znowu smarowanie. Duze ruchome przeszklenia mysle ze troche klopotliwe gdyz ograniczona regulacja, tj. bede musial zaprosic serwis do przeszklenia. Najwazniejszy i najistotniejszy w calym wyborze to oczywiscie technologia i jakosc montazu szczelnego/"ciepłego" oraz calobudowlano ograniczenie mostkow cieplnych. Wybralem tasme rozprezną bez zadnej namowy i drugi raz postapilbym tak samo oraz zastosowalem kilka innych niestandardowych rozwiazan. Edytowane 14 Lutego 2021 przez margabr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts