jooker19 03.12.2020 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2020 Witam forumowicze,Mam nadzieje, że piszę w odpowiednim dziale. Chcę zrobić podmurówkę pod okna tarasowe (będzie kładziona na chudziaku )z BK w takich temperaturach jak teraz tj. 3-8 stopni na plusie i związku z tym pytanie jaką zaprawę poleciacie?. Z góry dzieki za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 03.12.2020 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2020 Nie rób podmurówki. Daj poszerzenie systemowe. Zamiast 24cm masz 6-7 a zaoszczędzone miejsce zajmie EPS znacząco zmniejszając mostek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jooker19 04.12.2020 10:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2020 Nie rób podmurówki. Daj poszerzenie systemowe. Zamiast 24cm masz 6-7 a zaoszczędzone miejsce zajmie EPS znacząco zmniejszając mostek. @Kaizen nie zastanawiałem się nad poszerzeniami systemowymi bo rozmawiałem z kierownikiem budowy i stwierdził , że będzie ok jak zrobię podmurówkę ( muszę ją zrobic na wysokość 23cm) z materiału takiego jak mam mury ( zostały mi całe bloczki b.komórkowego i połówki z budowy). A czy można ocieplić/docieplić tą podmurówke z zewn. np. XPS'em? czy to ma sens? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 04.12.2020 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2020 A czy można ocieplić/docieplić tą podmurówke z zewn. np. XPS'em? czy to ma sens? To zależy, co będzie na zewnątrz. Jak taras, to ciężko zrobić tam termoizolację, żeby było zarówno stabilnie, jak i ciepło. Nie słuchaj budowlańców w kwestiach energooszczędności, bo nie mają o tym pojęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts