confused12 05.12.2020 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2020 Dzień dobry, Zakupiłem nową oprawę oświetleniową do domu, lecz mam pewien problem. Z oprawy wychodzi kabel 3-żyłowy (żyła niebieska, brązowa i zielono-żółta), natomiast w domowej instalacji posiadam tylko dwie z nich (brązową i niebieską).Jako że jestem zielony w tej kwestii chciałbym się zapytać czy można to jakoś połączyć czy po prostu muszę kupić oprawę z inną klasą ochronności? Jak widać nieopatrznie wziąłem klasę II. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e_nygma 05.12.2020 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2020 podłączasz tylko niebieski i brązowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 05.12.2020 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2020 Naprawdę? Niesamowite. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 05.12.2020 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2020 Wyjście rozpaczliwe czyli pożenienie starego z nowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 05.12.2020 23:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2020 Jako że jestem zielony w tej kwestii chciałbym się zapytać czy można to jakoś połączyć czy po prostu muszę kupić oprawę z inną klasą ochronności? Jak widać nieopatrznie wziąłem klasę II. Należało kupić lampę właśnie w tej II klasie ochronności, nie w I. Jeżeli już jest, wypada : - znać układ zasilania budynku oraz instalacji, czy jest z zerowaniem, czy też z uziemieniem ochronnym - znać zasadę w elektryce, że najpierw chronimy, później zasilamy. A nie brać się za coś, co przerasta laika w tym względzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
confused12 06.12.2020 14:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2020 Jakbym faktycznie się zabrał, to nie zakładałbym tematu, a tak - wolałem się upewnić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts