madzia27 05.12.2020 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2020 Witam, Jestem w trakcie remontu starego sklepu z nową funkcją pod najem dla pracowników. Małe pomieszczenie 30 m2, liczy się każdy metr. Pytanie w którym miejscu umieścić piec akumulacyjny i jakiej mocy, jakie przewody. Sprzedawca polecał 4-5 kW, na podstawie użytkowania we wcześniejszym okresie, gdzie używany był zwykły piecyk elektryczny 2 kW stwierdziłem, że 3,3 kW Piec akumulacyjny Dimplex XLE150 - dynamiczny powinien wystarczyć. Jeżeli macie jakieś opinie o tym piecu lub polecacie inny proszę o info. Poniżej zdjęcie pomieszczenia. Będzie w nim 4-5 łóżek piętrowych po obu stronach więc mało miejsca na umieszczenie pieca. Najbardziej mi pasuje wnęka przy oknie/witrynie wejściowej lub ewentualnie przy zejściu do piwnicy (oznaczone na grafice). Pytanie tylko czy umieszczenie pieca w miejscu, w którym to ciepło najbardziej uchodzi będzie ok? Jak ma się kwestia rozchodzenia się ciepła w pomieszczeniu, tak by było dogrzane równomiernie, kwestia usuwania wykorzystanego powietrza przez wentylację (czy takie piece wymagają dodatkowej wentylacji?) Będę wdzięczny za wszelkie rady, pomysły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 05.12.2020 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2020 Proponuję klimatyzator taki jak mam w stopce koszt ok 2780 brutto z montażem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 05.12.2020 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2020 Nie lepiej klimę wstawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 05.12.2020 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2020 Nie lepiej klimę wstawić 我在上面写了什么? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 07.12.2020 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2020 Poliglota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts