Haiden 05.12.2020 23:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2020 Witam.Chciałbym się Was poradzić, odnośnie nawożenia Żywotników mieszanką wody i obornika bydlęcego lub świńskiego.Niedawno posadziłem 100 sadzonek Thui Szmaragd i na wiosnę chciałbym je wzmocnić poprzez nawożenie.Przeglądając rózne materiały, natrafiłem na dosyć interesujący poradnik, w którym autor zachwala podlewania różnych roślin mieszanką obornika i wody.Natomiast nie udało mi się znaleźć informacji czy można tym tez zasilać Thuje rosnące na w miarę gliniastej ziemi. Dodam, że sadzonki mają 40-50cm wysokości. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 06.12.2020 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2020 Nie używaj tego bo "spalisz" tuje.Kup normalny, dedykowany nawóz do tui. Nawozu nie stosuje sie co tydzień tylko raz, dwa razy na sezon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 06.12.2020 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2020 świński obornik śmierdzi i trzeba być naprawdę chorym na COVID by dało się w takim nawożonym ogrodzie wytrzymać Obornik bydlęcy czy koński ALE kompostowany ! to dobry nawóz wiosenny. Jednak świeżo posadzonych roślin nie powinno się nawozić. Nie zdołały wykorzystać składników pokarmowych w glebie. A nadmiar azotu wcale nie jest dla roślin dobry. Mogą być podatniejsze na choroby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Haiden 26.12.2020 10:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2020 Bardzo Wam dziękuję za porady. W takim razie na razie dam im żyć swoim własnym życiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts