Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

mocny kolor w salonie

queila

Recommended Posts

witam w salonie chciałabym pomalowac jedną ze ścian na zdecydowany ciemny kolor (gwiaździste niebo) , chodzi o ścianę TV i nie wiem czy pójść dalej z kolorem na ścianę pomiędzy sypilnia i łazienką na kórej chciałabym zrobić galerię zdjęć w białych ramkach

czy to dobry pomysł? jak zrobić odciece pomiedzy kolorami ? do ościeżnicy, do wnęki drzwi? czy może jeszce inaczej i kolor ciemny dać tylko do wysokości drzwi ?

cały salon bedzie w pasetlowym kolorze Ogrodowe dalie, podłoga panele Dąb Mateo, drzwi i listwy przypodłogowe białe

Zrzut ekranu (2).jpg

IMG_20201205_111517_resized_20201207_090421082.jpg

IMG_20201205_111601_resized_20201207_090420402.jpg

ja mam w salonie czekoladową ścianę.

komin jasny, aby się wtopił.

Jak najbardziej możesz zrobić ścianę wiodącą przez cały dom w ciemnym kolorze i w tym kolorze dodać np. poduszki na kanapie czy elementy w kuchni (np. wazon)

Edytowane przez Elfir

kanapa w ciemnym kolorze jak ściana to chyba byłoby już za dużo?

a jakie macie meble na ścianie medialnej?

może ktoś ma jakiś pomysł? Bo ogólnie myślałam też o ciemnych meblach na tej ciemnej ścianie TV, a jedynie na tej węższej dać konsolę która by łaczyła kolory z części kuchennej z salonem, czyli stal szczotkowana i drewniany blat

nie mamy ściany medialnej bo nie mamy telewizora :)

Na ciemnej ścianie stoi komoda retro z dębu.

Mebel może być ciemny, może być jasny, może być kontrastowy - w necie znajdziesz przykłady wszystkich rodzajów w inspiracjach.

Drzwi też bym na tej ścianie dała ciemne (ukryje to drzwi do łazienki)

Edytowane przez Elfir