AnonimowyAlkoholik 07.12.2020 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2020 Przeszukałem pierwsze trzydzieści stron tematu i nie znalazłem odpowiedzi. Wieje przez drzwi balkonowe, do tego bardzo przenosi hałas z zewnątrz- wystarczy lekko docisnąć i różnica jest znacząca. Góra i dół jest ok- problem ze środkiem. Da się jakkolwiek wyregulować odległość skrzydła do ościeżnicy w tym wypadku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 07.12.2020 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2020 To jest docisk nieregulowany. Jeśli elementy są na dobrych wysokościach (po zamknięciu powinny za siebie zachodzić) to .. nie powinno wiać w tym miejscu. Czasem jednak są zamontowane na różnych wysokościach i wystarczy go przesunąć. Ale jak jest ok, to zostawiamy w spokoju docisk i szukamy innej przyczyny. Może jest banan na ościeżnicy? Może na skrzydle? Może wypadła podkładka od szklenia i skrzydło "wklęsło". Może tych docisków jest za mało.... Szukaj przyczyny. Zawsze możesz pod ten docisk coś podłożyć, ale to nie będzie naprawa a januszowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnonimowyAlkoholik 08.12.2020 14:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2020 Ok dzięki, spodziewałem się takiej odpowiedzi, choć bardzo nie chciałem jej usłyszeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 08.12.2020 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2020 Da się jakkolwiek wyregulować odległość skrzydła do ościeżnicy w tym wypadku? A dopiero teraz zwróciłem uwagę na to zdanie. Oczywiście się da. Na górnym i dolnym zawiasie kręcisz regulacją boczną i skrzydło przesuwa się bliżej ramy z szansą na poprawę docisku. . Tyle, że poprawę, czyli musi być już jakiś poziom. Jak teraz nic nie łapie, to szukałbym przyczyny tak jak napisałem. Mega banany na pionach (w skrzydle da się łatwo poprawić) lub najprostsze: te elementy mogą się nie pokrywać ze sobą (sa zamontowane na różnych wysokościach). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 08.12.2020 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2020 Sprawdź, czy ościeżnica środkiem nie jest za bardzo dociągnięcia do muru i nie wygięłą się (dla pewności sprawdź wszystkie ramy i ościeżnice w każdej płaszczyźnie).Jeżeli tak, to też trochę da się podratować wstawiając kliny między pakiet a ramę, żeby ramę też wygiąć - szukaj na YT "regulacja okna szybą". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnonimowyAlkoholik 15.12.2020 07:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2020 Dziękuję wszystkim za pomoc. Gumowy młotek pomógł na mega banany na skrzydle. Inna rzecz, że montażysta zostawiając takie coś powinien dostać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts