RaczyEmeryt 09.12.2020 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2020 Hejka! Mam kocioł jak wyżej z czujnikiem temp. zewnętrznej oraz wewnętrznej. Od jakiegoś czasu działa wg. czujnika temp wewnętrznej i działa dobrze Chcę jednak coś sprawdzić i w tym celu odłączyć czujnik wewn. a następnie ręcznie ustawić krzywą grzania. Niestety posiałem gdzieś instrukcję i nie pamiętam co, jak oraz dlaczego Za diabła nie mogę znaleźć instrukcji konfiguracji czujnika zewnętrznego (tam było o krzywej grzania). Znalazłem tylko pdfa z pismem obrazkowym - same rysunki, zero słów Może ktoś z Was ma pod ręką PDFa z instrukcją od czujnika 0020266792 oraz od samego kotła? Byłbym wdzięczny... Jakub Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 09.12.2020 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2020 https://www.saunierduval.pl/dla-uzytkownikow/wsparcie-serwisowe/dokumentacja/instrukcje-obslugi/?q=Isofast%2021 podłączenie czujnika temperatury zewnętrznej strona 18 https://www.saunierduval.pl/instrukcje-instalacji-2/kot-y-kondensacyjne-4/isofast-isotwin-condens-instalacja-2015-790274.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RaczyEmeryt 10.12.2020 06:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2020 Dzięki ale to znalazłem. Czujnik mam podłączony i działa (pisałem o tym). Nie pamiętam jakie są zasady ustawiania krzywej grzania - to było w instrukcji montażuczujnika temp. zewnętrznego a tą właśnie instrukcję mi wcięło... Jakby ktoś mógł na ten temat to poproszę... Jakub Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RaczyEmeryt 10.12.2020 11:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2020 Znalazłem wszystko poza tym jaką należy ustawić krzywą grzania - od czego to zależy. Mógłby ktoś z łaski swojej pomóc? J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 10.12.2020 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2020 W instrukcji instalacji na stronie 33 masz wszystko co jest Tobie potrzebne.Po podłączeniu czujnika temperatury zewnętrznej w menu kotła zyskujesz dwa dodatkowe parametry tzn:1. d.43 wybierasz krzywą grzewczą pomiędzy 0.2 a 4......fabryczne ustawienie 1.22. d.45 wybierasz temperaturę początkową krzywej grzewczej pomiędzy 15 - 25*C Wykresy czyli konkretną krzywą dobierasz do charakterystyki Twojego domu tak aby zarówno przy zewnętrznych temperaturach dodatnich np. +5*C oraz ujemnych np. (-10*C) temperatura wewnętrzna była stała na poziomie ustalanej Poza tym po podłączeniu czujnika parametr d.47 wyświetla aktualną temperaturę zewnętrzną. https://www.saunierduval.pl/instrukcje-instalacji-2/kot-y-kondensacyjne-4/isofast-isotwin-condens-instalacja-2015-790274.pdf Po podłączeniu regulatora po magistrali e-BUS to on przejmuje zarządzanie i dobiera odpowiednią krzywą. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RaczyEmeryt 11.12.2020 07:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2020 Hmm nie da się przypadkiem podejrzeć na jakiej krzywej pracuje piec sterowany przez Exacontrol?Choćby w przybliżeniu bo nie sądzę, żeby to była krzywa w rozumieniu takim jaką się ręcznie wybiera... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Harryp 22.12.2022 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2022 (edytowane) Witam Jestem na etapie wyboru nowego pieca do domu. 170m2. Dwie lazienki 5 użytkowników. Jak spisuje się ten piec w codziennym użytkowaniu przy grzaniu CWU. Myślę o kupnie IsoTwin z 40 litrowym zasobnikiem. Wiem ze najlepiej pewnie było by założyć duży zasobnik ale dom nie ma kotlowni i obecny dwuorzeplywowy junkers jest w łazience. Zmiana lokalizacji pieca to zbyt duza ingerencja w dom i na tym etapie odpada. Jak zachowuje się piec. Jak z dostępnością cieplej wody? Dzieki i pozdrawiam Edytowane 22 Grudnia 2022 przez Harryp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts