Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Gruntówka + bufor 500l + głównie grzejniki a przejście na drugą taryfę.

Nanofox1

Recommended Posts

.....

Taryfa G12w:

strefa wysokich cen: od 6:00 do 13:00 oraz od 15:00 do 22:00.

strefa niskich cen: od 13:00 do 15:00 oraz od 22:00 do 6:00 (poniedziałek – piątek) oraz całodobowo w soboty, niedziele i święta.

G12W w PGE nie ma taniego prądu cały dzień w święta !! Tylko w soboty i niedziele.

A to oznacza, że w G12W drogi prąd jest tak naprawdę niewiele droższy (73gr) od tego w G11 (59gr)

No właśnie tak czułem, że nie mogą być same plusy bo kto o zdrowych zmysłach wybrałby G12w skoro mógłby G13 :)

Ale nawet uwzględniając ten 1 minus, to i tak G13 wydaje się być atrakcyjniejsza.

No właśnie tak czułem, że nie mogą być same plusy bo kto o zdrowych zmysłach wybrałby G12w skoro mógłby G13 :)

Ale nawet uwzględniając ten 1 minus, to i tak G13 wydaje się być atrakcyjniejsza.

Wszystko zależy właśnie kto w jakich godzinach ile pobiera dla jednych bedzie bardziej atrakcyjna dla innych mniej.

Jak wezmiesz pod uwage 6hx58gr+5hx91gr/11h=73gr

Wiec tyle samo co w g12w tylko masz te 3godziny wiecej taniej .Jak wiecej bedziesz rano przeginal w sredniej a mniej w drogiej to na plus jak odwrotnie to gorzej.

Dla mnie kluczowa jest ta godzinka dlużej 13-16tej

G12W w PGE nie ma taniego prądu cały dzień w święta !! Tylko w soboty i niedziele.

od 2019 ma tani prąd całą dobę w święta, tyko sam musisz zadbać by Ci licznik przeprogramowali, ja się dowiedziałem rok temu (w listopadzie) napisałem w eBOK zlecenie i po 6 dniach przyjechali mi przeprogramować

od 2019 ma tani prąd całą dobę w święta, tyko sam musisz zadbać by Ci licznik przeprogramowali, ja się dowiedziałem rok temu (w listopadzie) napisałem w eBOK zlecenie i po 6 dniach przyjechali mi przeprogramować

Dzięki -sprawdzałem 11 listopada i skubało mnie nieświadomie -jak w dzień roboczy.

Czy nie powinni tego zmienić tym bardziej, że zegary chodzą jak chcą -i tak mam 11minut przesunięcia względem prawidłowego czasu.

Kiedyś miałem G12W w Tauronie (teraz mam G13) i sami przyjechali zaprogramować dni świąteczne, bo dostali taki nakaz z URE albo UOkIK, nie pamiętam już dokładnie, to było jakieś 3 lata temu. Dwa razy na mój wniosek monter przyjeżdżał ustawiać zegar bo się rozjeżdżał kilkanaście minut. Jak nie przypilnujesz to Cie oleją.