Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wszyscy jesteśmy podejrzani!!!

adam_mk

Recommended Posts

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 70
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

@Bertha Pełna zgoda. Choć patrząc na to, jak traktuje się zapisy prawa ostatnimi laty - począwszy od przyklepania "transferu" z OFE do ZUS przez TK - niektóre dokumenty mogą być nie warte papieru i tuszu, z których je wydrukowano.

Nie wspominając już o zawiłościach samego prawa. Jak się nie siedzi w temacie bez przerwy, tak jak fachowcy z kancelarii typu :spam:t o nie widzę szans, żeby ktokolwiek się w tym zorientował. U nas nie ma takich historii, że ktoś poświęcił x lat na zapoznanie się z kodeksami i wygrał odszkodowanie od koncernu albo wyszedł na wolność. Tu za dużo się zmienia, rządzi chaos.

Edytowane przez Greengaz

Dlatego aby żyć długo i szcześliwie warto miec w rodzinie prawnika, lekarza , inżyniera z uprawnieniami budowlanymi i jak niektórzy twierdzą - księdza. O ile relacje w rodzinie są książkowo przykładowe. Bo najczęściej bywa normalnie czyli po polsku. Kiedyś to było. Rodzina na Dolnym Śląsku przygarneła jakiegoś samotnego wujka czy stryjka ze wschodnich rubieży obecnej RP. Jemu się zawaliła czy spaliła chałupa, oni właśnie sie rozbudowywali na jakiejś wsi pośród lasów, więc pokoik się znalazł. Wszystko było cacy lecz przy jakiejś zakrapianej kolacyjce ktoś miał jęzor za długi i wygadał się że nowy dom jest postawiony bez wymaganych kwitów, chyba było to całkiem na dzikusa. Po jakimś czasie wyszedł jakiś kwas: ściany w pokoiku były w brzydkim odcieniu lub wałek na ścianie miał zbyt nowoczesny wzorek, może wódka była zbyt ciepła lub zagrycha niesmaczna albo gospodyni nie tolerowała łapy gościa na pośladku no w kazdym razie wujek/stryjek wzdenerwował się i do właściwego urzędu nadał coś w stylu "nie wiem czy to ważne, niemniej jednak informuję iż tu i tu postawiono chatke bez papirów". Przyjechały urzedniki, stwierdzili samowolę i wydali nakaz rozbiórki. Rozbiórki nowego domu a stary obiekt w tak zwanym międzyczasie rozebrał gospodarz własnymi ręcami z pomoca wujka/stryjka w ramach porządkowania podwórka. Szczegółów do końca nie znam lecz tak się wychodzi z rodziną. Może nie zawsze, może tylko w 9 przypadkach na 10, lecz takie jest życie. Miętkie serce, to rzyć twarda. Edytowane przez Bertha

Nie wiem czy oglądaliście, ja jestem w szoku i myślałem że po 50 latach na tym padole nic mnie już nie zdziwi a jednak. Covid przy tym to pierdnięcie muła.

Wypociny Sekielskich to jest wieczorynka.

link do filmu https://www.facebook.com/watch/?v=421947068863203

Ooo, można o polityce? A gdzie /moderowano/ ?

O polityce może i by się dało, z umiarem, albo poprawnie:D.

Skoro już się znowu zjawiłeś, to i @pepeg z gumy by się przydał, są już @d7d, @adam, @nikto spec i @kryzys. Dawno się tak nie uśmiałem, jak tu przed kilkoma laty bywało:yes:. Brakuje paru wyrazistych ludzi.

Od moderatora: nic dodać, nic ująć. Jedynie proszę o niecytowanie postów obraźliwych, bo tych nigdy nie można

Edytowane przez finlandia
moderowanie cytatu

]

Piszesz że o polityce by się dało, mało wiesz:cool: można, można spoko. Jak chcesz o popolitykować to masz poniżej linka do tematu.

https://forum.muratordom.pl/showthread.php?369146-Widzimy-si%C4%99-na-ulicy-)&p=8017288&viewfull=1#post8017288

W linkowanym temacie nie ma dyskusji o polityce, nie ma politykowania.

Dyskusja dotyczy pewnego orzeczenia TK

22 października 2020 roku Trybunał Konstytucyjny orzekł, iż przepis o dopuszczalności aborcji z powodu przesłanki embriopatologicznej jest niezgodny z konstytucją.

Skoro już się znowu zjawiłeś, to i @pepeg z gumy by się przydał, są już @d7d, @adam, @nikto spec i @kryzys. Dawno się tak nie uśmiałem, jak tu przed kilkoma laty bywało:yes:. Brakuje paru wyrazistych ludzi.

Od moderatora: nic dodać, nic ująć. Jedynie proszę o niecytowanie postów obraźliwych, bo tych nigdy nie można

Ten wytłuszczony i powiększony to kto ?:sick:

• 3 months później...