wujekbaniu 18.12.2020 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2020 Dzień dobry.Zakład Enea wykonał przy mojej działce przyłącze. Teraz ja mam 90 dni na podpisanie umowy kompleksowej. Niestety z uwagi na panującą sytuację plany o budowie będę musiał odwlec w czasie. Co w takiej sytuacji mogę zrobić?Jak podpisze umowę kompleksową będę musiał płacić wysokie koszty związane z taryfą budowlaną. Jak nie podpiszę dostanę karę. Czy mogę jakoś zerwać umowę? Podpisać umowę kompleksową i zawiesić? proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nurek_ 18.12.2020 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2020 Dzień dobry. Zakład Enea wykonał przy mojej działce przyłącze. Teraz ja mam 90 dni na podpisanie umowy kompleksowej. Niestety z uwagi na panującą sytuację plany o budowie będę musiał odwlec w czasie. Co w takiej sytuacji mogę zrobić? Jak podpisze umowę kompleksową będę musiał płacić wysokie koszty związane z taryfą budowlaną. Jak nie podpiszę dostanę karę. Czy mogę jakoś zerwać umowę? Podpisać umowę kompleksową i zawiesić? proszę o pomoc O ile chcesz odwlekać budowę i jakie masz te "wysokie koszty"? W Tauronie płaciłem w taryfie budowlanej 5 zł/kW mocy przyłączeniowej. Możesz wziąć np. 5kW, a później powiększyć moc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkii 19.12.2020 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2020 Podpisujesz umowę. I zaraz po zamontowaniu licznika składasz wniosek o zawieszenie (wcześniej się chyba nie da). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 19.12.2020 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2020 Jak podpisze umowę kompleksową będę musiał płacić wysokie koszty związane z taryfą budowlaną. Jak nie podpiszę dostanę karę. Czy mogę jakoś zerwać umowę? Czemu taryfę budowlaną? Nie ma takiej taryfy. Było nie raz. Jak przyłącze docelowe (nawet do skrzynki, żebyś mógł sobie wodę na herbatę zagotować jak przyjedziesz pod namiot) - to taryfa G. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wujekbaniu 21.12.2020 07:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2020 O ile chcesz odwlekać budowę i jakie masz te "wysokie koszty"? W Tauronie płaciłem w taryfie budowlanej 5 zł/kW mocy przyłączeniowej. Możesz wziąć np. 5kW, a później powiększyć moc. te wysokie koszty to o ile dobrze pamiętam przy pierwszej budowie - 140 zł miesięcznie. To w zimie jak nie używałem prądu - 0kWh miałem prawie 300 zł na rachunku. Minimalne przyłącze 3 fazowe to 12.5kWh - nie ma możliwości zamówić mniejsze. Podpisujesz umowę. I zaraz po zamontowaniu licznika składasz wniosek o zawieszenie (wcześniej się chyba nie da). ok sprawdzę to - dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TINEK 21.12.2020 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2020 miałem na czas budowy 3 kW, przyłącze trójfazowe, docelowe, wtedy opłaty stałe nie były wysokie, ale to było 10 lat temu, nie wiem, czy nadal tak jest (operator PGE) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts