Zbyszko.O 19.12.2020 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2020 Witam Dom piętrowy w budowie, przewidziana rekuperacja Zastanawiam się nad wyborem kanałów dla systemu rekuperacji. Kanały dla parteru będą prowadzone po monolitycznym stropie parteru. Później na to warstwa styropianu, podłogówka, wylewka i panele. Kanały dla piętra po stropie monolitycznym piętra na to warstwa styropianu ( 20cm ) i ewentualnie wylewka jest to strych nieogrzewany,.Jaki system kanałów będzie optymalny? Zastanawiam się nad systemem- VentiFlex Plus od Ground Therm - plastikowe skrzynki, kanały z tworzywa fi 75 niebieska rura.- VentsFlex od Vents Group - metalowe skrzynki, kanały z tworzywa VKE-75 Macie u siebie zamontowany któryś z systemów? Ktoś poradzi co wybrać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mistalova 19.12.2020 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2020 Odpowiem za siebie - miałem kanały elastyczne z rur termoflexa (DECa) i wymieniłem na stalowe - zupełnie inna liga. Niestety co do kanałów PP/PE itp. nie miałem z nimi doświadczeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts