Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wymiary mieszkania, potrzebna opinia :)

Radicig

Recommended Posts

Witajcie, ostatnio zakupiliśmy z narzeczoną mieszkanie w bloku od dewelopera dwupiętrowe 80m na 4 i 5 pietrze. Salon na dole ma 44m a pokoje na górze łącznie 36 m. Nasze obawy to takie czy salon nie będzie za wąski? Ma 3.12 szerokosci I jest dość długi. Mamy w planach ułożenie tak samo poza odwrócenie strefy z narożnikiem. W sensie tv mialo by stać na ścianie gdzie jest komin. No i myśleliśmy jeszcze o zrobieniu małej wyspy zeby oddzielić część ze stołem. Powiedzcie co myślicie o tym mieszkaniu:)

Screenshot_20201221-010348_Drive.jpg

No właśnie podoba się nam taki kącik do wypoczynku i jest dużo miejsca na stół. Stworzyłem wizualizacje salonu I jak dla mnie chyba fajnie wygląda

[ATTACH=CONFIG]451326[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]451327[/ATTACH]

Góra bardzo fajna, natomiast jak wolisz kącik od salonu to nie ma tematu.

• 3 weeks później...
Pomieszczenie rzeczywiście jest długie, ale efekt wizualny można poprawić odpowiednią aranżacją. Warto ciąg komunikacyjny przeciąć stawiając na jego drodze meble lub radykalnie zmieniając kolorystykę ścian. Projektując barek, stół w przejściu idzie Pan dobrym tropem. Jeśli jeszcze kolorystyka aneksu i salonu będzie oparta o jasne barwy to jadalnię warto zrobić kontrastową (lub odwrotnie) wtedy powstanie wrażenia podziału przestrzeni na mniejsze, bardziej foremne kawałki. Całość można podkreślić strefowo zaprojektowanym oświetleniem. Takie wnętrza są wyzwaniem, ale też fajnym potencjałem do szukania niezwykłych rozwiązań. Dzięki temu może powstać ciekawa aranżacja. Powodzenia!