Radicig 21.12.2020 00:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2020 Witajcie, ostatnio zakupiliśmy z narzeczoną mieszkanie w bloku od dewelopera dwupiętrowe 80m na 4 i 5 pietrze. Salon na dole ma 44m a pokoje na górze łącznie 36 m. Nasze obawy to takie czy salon nie będzie za wąski? Ma 3.12 szerokosci I jest dość długi. Mamy w planach ułożenie tak samo poza odwrócenie strefy z narożnikiem. W sensie tv mialo by stać na ścianie gdzie jest komin. No i myśleliśmy jeszcze o zrobieniu małej wyspy zeby oddzielić część ze stołem. Powiedzcie co myślicie o tym mieszkaniu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 22.12.2020 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2020 wąsko. na dodatek schody ustawione w taki sposób, że zawalają przestrzeń kuchni. Bo gdyby je odwrócić, to może część salonową w kuchni (jest szersza) a kuchnię tam, gdzie kanapa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 22.12.2020 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2020 Przedpokój prawie 11m2 2 tarasy A jak wyglada góra? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radicig 23.12.2020 00:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2020 (edytowane) No właśnie podoba się nam taki kącik do wypoczynku i jest dużo miejsca na stół. Stworzyłem wizualizacje salonu I jak dla mnie chyba fajnie wygląda Edytowane 23 Grudnia 2020 przez Radicig Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 23.12.2020 05:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2020 No właśnie podoba się nam taki kącik do wypoczynku i jest dużo miejsca na stół. Stworzyłem wizualizacje salonu I jak dla mnie chyba fajnie wygląda [ATTACH=CONFIG]451326[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]451327[/ATTACH] Góra bardzo fajna, natomiast jak wolisz kącik od salonu to nie ma tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radicig 23.12.2020 10:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2020 Co do kuchni I schodów to myśleliśmy je oddzielić lekką ścianką tak jak na projekcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 25.12.2020 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2020 masz pod schodami dużo straconej przestrzeni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E-Rzecznik Śnieżka 09.01.2021 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2021 Pomieszczenie rzeczywiście jest długie, ale efekt wizualny można poprawić odpowiednią aranżacją. Warto ciąg komunikacyjny przeciąć stawiając na jego drodze meble lub radykalnie zmieniając kolorystykę ścian. Projektując barek, stół w przejściu idzie Pan dobrym tropem. Jeśli jeszcze kolorystyka aneksu i salonu będzie oparta o jasne barwy to jadalnię warto zrobić kontrastową (lub odwrotnie) wtedy powstanie wrażenia podziału przestrzeni na mniejsze, bardziej foremne kawałki. Całość można podkreślić strefowo zaprojektowanym oświetleniem. Takie wnętrza są wyzwaniem, ale też fajnym potencjałem do szukania niezwykłych rozwiązań. Dzięki temu może powstać ciekawa aranżacja. Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts