Claudynka 22.12.2020 23:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2020 Hej Proszę o informacje jaki zawór mam odkręcić aby napełnić wodę w PEXy ogrzewania podłogowego. Chcieliśmy sprawdzić szczelność rur. Przed położeniem posadzek. Poniżej zdjęcia kotłowni. Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 23.12.2020 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2020 Sprawdź szczelność instalacji powietrzem.Zima jest.Tak będzie bezpieczniej. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Claudynka 23.12.2020 09:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2020 problem w tym że powietrzem nie sprawdzę gdzie jest ewentualny wyciek. Wodę potem się spuści. U nas temp. na plusie obecnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 23.12.2020 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2020 Ta podłogówka to z odpadów robiona?Niestarannie?Sprawdzisz powietrzem CZY jest nieszczelność.Potem psik do okien (taki co się pieni) w dłoń i popsikać rozdzielacz, bo tam najczęściej są nieszczelności. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Claudynka 23.12.2020 17:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2020 Ta podłogówka to z odpadów robiona? Niestarannie? raczej starannie ale potem inni wykonawcy dziurawili wylewkę... Ok pomijając ten test powietrzem jak napuścić wodę w "rury"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Apacer 28.12.2020 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2020 jak napuścić wodę w rury? Albo zamontować zawór do napełniania, albo kupić pompę ogrodową + beczka, wpiąć w rozdzielacz podłogówki i napełniać. Gdzie masz zamontowany filtr powietrza i cząstek stałych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lew2 29.12.2020 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2020 (edytowane) Ja mam zawór do napełniania na rozdzielaczu do podłogówki. Pokaż rozdzielacz podłogówki. Do tego podpinam wąż z wodą wodociągową. Edytowane 30 Grudnia 2020 przez Lew2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Apacer 30.12.2020 03:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2020 No to niebieski zawór z wężykiem giętkim i manometr, tam mi się zdaje uzupełniasz wodę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts