ezg2014 01.01.2021 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2021 Nie doprowadziłem prądu do furtki w czasie budowy i mam problem, bo teraz chciałbym mieć lampę oświetlającą wejście na posesję. Chcę kupić lampę solarną, która ładowałaby się w ciągu dnia i świeciła w nocy. Jest bardzo wiele takich lamp i tu mam problem. Chciałbym wybrać coś , co będzie sprawne i naładuje się w zimowy dzień (o ile to możliwe), szybko się nie rozładuje w niskiej temperaturze itp. Czy macie doświadczenia z czymś takim? Jaką firmę/lampę wybrać?Z góry dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 01.01.2021 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2021 Aby solar oświetlał coś więcej niż numer domu, to powierzchnia ogniwa musi być słuszna (pewnie > 1m2) , więc estetyka takiego rozwiązania może być dyskusyjna. W dodatku jeśli nie chcesz mieć problemu ze śniegiem, to ogniwo powinno być prawie pionowo czyli jeszcze większe aby zrekompensować niekorzystne ustawienie. Takie rozwiązanie (na płaskim dachu) mam w zasięgu wzroku. Pomijam koszt wysokiego masztu aby nie kusić bliźniego. Zachłanny bliźni (czyli w potrzebie finansowej) będzie się pchał za wszystkich sił swoich, nawet jeśli maszt posmarujesz towotem. Też widziałem, przypadkiem u...paskudziłem się o taki maszt. Więc chyba lepiej zakopać kabelek i kłopot z głowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ezg2014 01.01.2021 18:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2021 Tylko że u mnie nie da się zakopać kabelka, bo wszystko wyłożone kostką. A więc lipa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 01.01.2021 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2021 Ile metrów kostki do rozebrania? 30metrów? 50metrów? Rozbierasz na szerokość skoczka, kopiesz na sztych , wrzucasz peszla z pilotem lub z przeciągnietym kablem ( 1x + 1x zapas), piasek+skoczek, dwa dni i po ptokach. Może jeszcze o wideodomofonie sobie przypomnisz zawczasu + rezerwa na sterowanie bramy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gnago 02.01.2021 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2021 Z czujnikiem zmierzchowym i czujką ruchu starczy . No chyba że konieczne jest oświetlenie całonocne. A i to można załatwić akumulatorem żelowym o małej pojemności i żródłem światła LED caałe 3 do 6V ładowanym w dzień raz na kilka dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gnago 02.01.2021 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2021 witam taka lampa to coś ciekawego Mnóstwo tego: https://www.google.com/search?client=opera&q=lampa+zewnętrzna+z+czujnikiem+ruchu+i+zmierzchu+castorama&sourceid=opera&ie=UTF-8&oe=UTF-8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts