Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

budowa szkieletora w Opolu

opole1

Recommended Posts

• Odpowiedzi 59
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Część, jestem szczęśliwym posiadaczem, a właściwie za niedługo będę właścicielem domu budowanego przez firmę HAAS. czy ktoś chciałby pogadać. Bo wczesniej trafiłem na kilka uwag pod adresem budynków w tej technologii

Jestem ciekawy jak posuwają się prace, byłem na budowie domu pod Opolem pierwszego dnia, pewnie Pana domu. Ja prawdopodobnie w przyszłym miesiącu podpiszę umowę z Haas'em. Ciekaw jestem Pana opinii.

hej! nasz domek to typowy kanadyjczyk, lecz budowany dość dziwnym sposobem, to znaczy budowa prowadzona przez faceta , który w kanadzie na tym "zęby zjadł" i on wynajmowal stolarzy, dekarzy, ekipę do fundamentów itp.My natomiast przejęliśmy stan surowy i sami wynajmowaliśmy ekipy do kolejnych etapów: stolarka okienna, instalacje , ogrzewanie nadmuchowe, kominek , ocieplenie i obecnie k-g oraz najprzyjemniejszy etap:malowanie , kafelkowanie i urządzanie!Nie uważamy takigo rozwiązania za najszcześliwsze , bo wymaga ono niesamowitego zaangażowania męża na każdym etapie ale w sumie w inny sposób nie wybudowalibyśmy takiego dużego domu - około 260 m kw powierzchni użytkowej i 60 m kw garażu

Witam,

tak sie składa, że nie mogę spać, bo we wtorek również mój domek będzie montowany w tym samym systemie. Ta sama firma, ta sama zima, ten sam "problem". Mam nadzieję, że spokojnie bedzie można o tym pogadać, jak się to skończy.

Słyszałem o tym domu w Opolu, jest ponoć trochę mniejszy. Ja poszedłem na całość, bo mnie trochę omamili dodatkami. Koniecznie musimy pogadać, jak to było w Twoim przypadku, Opole 1...

Witam,

zastanawiamy sie z rodziną nad budową domku na południu woj. zachodniopomorskiego . Na targach trafiliśmy na dwie firmy, które budują domy gotowe. Trochę się wahamy, czy to aby na pewno warto dać się skusić na taką ofertę... Temat wałkujemy już od prawie roku, wiele firm złożyło nam wiele ofert, tak naprawdę każdy "kusi" czymś innym. Nam zależy przedewszystkim na dobrym, solidnym "stanie surowym", ponieważ większość rzeczy mogę wykonać własnymi siłami. Mam małą firmę budowlaną, która zajmuje się wykończeniówką i instalacjami, ale w fundamenty, mury, dach i okna nie chciałbym się bawić.

Może pomożecie mi znaleźć jakieś rozwiązanie, jak zweryfikować taką firmę?

Dwie, czy trzy są z zagranicy, oglądałem ich domy wzorcowe w Berlinie, bo to dla nas najbliżej. Również u nas widziałem kilka budów i dwa domy wzorcowe. Domy wzorcowe były ok, budowy... lepiej nie powiem. Czy może ktoś z was mi powiedzieć, jak trafić na takiego inwestora, który może jeszcze buduje w tym systemie i nie jest, przepraszam "ustawiony" przez firmę wykonawczą...?

Cóś to chiba następny wątek z cyklu autoreklama. Czy szkieletory aż tak źle sie sprzedają że nawet takie śmieszne wątki zaczynają się pojawiać. :wink: :D Taki wątek to chyba w dziale psychologicznym byc powinien :wink: wtedy wszyscy się pośmiejemy a tak to nie bardzo wiadomo o co chodzi.

Pozdrawiam

byłem na stronie szkieletorów, ale mam wrażenie, że tam sama relkama leci, Szymonowicz... a ja chce pogadać z tymi, co zbudowali, lub budują.

coś niewiele można sie tu dowiedzieć, a szkoda, bo tak to chwalili :cry:

Czy dobrze zrozumiałem, że jutro startuje jakiś montaż domu w Łodzi? Bardzo prosiłbym o podanie, jeśli to możliwe adresu. Jeśli Państwo nie mają nic przeciwko, wpadłbym z żoną w weekend, chciałbym obejżeć jak to wygląda w czasie budowy, może uda nam się również pogadać:)

Witam speer :wink:

Jesli masz czas, zapraszam!

Łódź, ul. Babiego Lata, dojazd od Strykowskiej/Wycieczkowej. To jest północny wschód miasta, wylot na Łowicz/Warszawę. Sam tam będę warował, bo aż mnie trzęsie z emocji jak to będzie, czy w taką pogodę da się wogóle coś zrobić. W weekend planujemy grilla i piwko, jeśli zdążą z wiechą...

A pogadać tu faktycznie można... Mam wrażenie, że panowie typu Inwestor znaleźli sens życia w prześmiewaniu wszystkich i wszystkiego. zresztą, sądząc po ilości postów... to ich zawód.

Myślę, ze pogadać możemy zawsze, jak się spotkamy. Chętnie pomogę w dojeździe, wieczorkiem zapraszam na grzane wino!!!

Napisz na privie, kiedy będziesz :D