opole1 25.11.2004 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2004 Część, jestem szczęśliwym posiadaczem, a właściwie za niedługo będę właścicielem domu budowanego przez firmę HAAS. czy ktoś chciałby pogadać. Bo wczesniej trafiłem na kilka uwag pod adresem budynków w tej technologii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kingazet 25.11.2004 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2004 cześć! my tez budujemy a właściwie to już wybudowaliśmy szkieletora pod OPOLEM! jak to się bedzie sprawowało to okaże się w trakcie mieszkania.SKUSIŁ NAS KRÓTKI CZAS BUDOWY /chociaż nasz sie wydłużył bardzo/ oraz to że ma to być ciepły, zdrowy domek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
opole1 26.11.2004 09:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2004 kingozet, w jakiej dokładnie technologii czy gotowy czy kanadyjczyk? Jesli to nie tajemnica to jaka firma go budowała? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 26.11.2004 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2004 opole1, czy na prawdę nie domyślasz się jaka firma budowała dom kindzezet z Opola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pansmart 26.11.2004 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2004 Część, jestem szczęśliwym posiadaczem, a właściwie za niedługo będę właścicielem domu budowanego przez firmę HAAS. czy ktoś chciałby pogadać. Bo wczesniej trafiłem na kilka uwag pod adresem budynków w tej technologii Jestem ciekawy jak posuwają się prace, byłem na budowie domu pod Opolem pierwszego dnia, pewnie Pana domu. Ja prawdopodobnie w przyszłym miesiącu podpiszę umowę z Haas'em. Ciekaw jestem Pana opinii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kingazet 26.11.2004 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2004 hej! nasz domek to typowy kanadyjczyk, lecz budowany dość dziwnym sposobem, to znaczy budowa prowadzona przez faceta , który w kanadzie na tym "zęby zjadł" i on wynajmowal stolarzy, dekarzy, ekipę do fundamentów itp.My natomiast przejęliśmy stan surowy i sami wynajmowaliśmy ekipy do kolejnych etapów: stolarka okienna, instalacje , ogrzewanie nadmuchowe, kominek , ocieplenie i obecnie k-g oraz najprzyjemniejszy etap:malowanie , kafelkowanie i urządzanie!Nie uważamy takigo rozwiązania za najszcześliwsze , bo wymaga ono niesamowitego zaangażowania męża na każdym etapie ale w sumie w inny sposób nie wybudowalibyśmy takiego dużego domu - około 260 m kw powierzchni użytkowej i 60 m kw garażu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek Tomczak 27.11.2004 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2004 Witam,tak sie składa, że nie mogę spać, bo we wtorek również mój domek będzie montowany w tym samym systemie. Ta sama firma, ta sama zima, ten sam "problem". Mam nadzieję, że spokojnie bedzie można o tym pogadać, jak się to skończy. Słyszałem o tym domu w Opolu, jest ponoć trochę mniejszy. Ja poszedłem na całość, bo mnie trochę omamili dodatkami. Koniecznie musimy pogadać, jak to było w Twoim przypadku, Opole 1... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szymon Szymonowicz 28.11.2004 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2004 Już kiedyś pytałem byś podał gdzie dokładnie ten dom będą Ci montować. Z chęcią przyjrzałbym się budowie - czy warto. Tak się złożyło, że ... uciekłeś na inny wątek, znów w niebiosa wychwalając tę firmę. Nie dziwne? Buduesz czy reklamujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speer 29.11.2004 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2004 Witam,zastanawiamy sie z rodziną nad budową domku na południu woj. zachodniopomorskiego . Na targach trafiliśmy na dwie firmy, które budują domy gotowe. Trochę się wahamy, czy to aby na pewno warto dać się skusić na taką ofertę... Temat wałkujemy już od prawie roku, wiele firm złożyło nam wiele ofert, tak naprawdę każdy "kusi" czymś innym. Nam zależy przedewszystkim na dobrym, solidnym "stanie surowym", ponieważ większość rzeczy mogę wykonać własnymi siłami. Mam małą firmę budowlaną, która zajmuje się wykończeniówką i instalacjami, ale w fundamenty, mury, dach i okna nie chciałbym się bawić.Może pomożecie mi znaleźć jakieś rozwiązanie, jak zweryfikować taką firmę?Dwie, czy trzy są z zagranicy, oglądałem ich domy wzorcowe w Berlinie, bo to dla nas najbliżej. Również u nas widziałem kilka budów i dwa domy wzorcowe. Domy wzorcowe były ok, budowy... lepiej nie powiem. Czy może ktoś z was mi powiedzieć, jak trafić na takiego inwestora, który może jeszcze buduje w tym systemie i nie jest, przepraszam "ustawiony" przez firmę wykonawczą...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szymon Szymonowicz 29.11.2004 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2004 A pytałeś na Forum Szkieletorów - http://www.szkielet.com.pl ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inwestor 29.11.2004 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2004 Cóś to chiba następny wątek z cyklu autoreklama. Czy szkieletory aż tak źle sie sprzedają że nawet takie śmieszne wątki zaczynają się pojawiać. Taki wątek to chyba w dziale psychologicznym byc powinien wtedy wszyscy się pośmiejemy a tak to nie bardzo wiadomo o co chodzi. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pansmart 29.11.2004 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2004 Szymon Szymonowicz : teraz będą montować dom w Łodzi - konkretnie jutro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speer 29.11.2004 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2004 byłem na stronie szkieletorów, ale mam wrażenie, że tam sama relkama leci, Szymonowicz... a ja chce pogadać z tymi, co zbudowali, lub budują. coś niewiele można sie tu dowiedzieć, a szkoda, bo tak to chwalili Czy dobrze zrozumiałem, że jutro startuje jakiś montaż domu w Łodzi? Bardzo prosiłbym o podanie, jeśli to możliwe adresu. Jeśli Państwo nie mają nic przeciwko, wpadłbym z żoną w weekend, chciałbym obejżeć jak to wygląda w czasie budowy, może uda nam się również pogadać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek Tomczak 29.11.2004 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2004 Witam speer Jesli masz czas, zapraszam! Łódź, ul. Babiego Lata, dojazd od Strykowskiej/Wycieczkowej. To jest północny wschód miasta, wylot na Łowicz/Warszawę. Sam tam będę warował, bo aż mnie trzęsie z emocji jak to będzie, czy w taką pogodę da się wogóle coś zrobić. W weekend planujemy grilla i piwko, jeśli zdążą z wiechą... A pogadać tu faktycznie można... Mam wrażenie, że panowie typu Inwestor znaleźli sens życia w prześmiewaniu wszystkich i wszystkiego. zresztą, sądząc po ilości postów... to ich zawód. Myślę, ze pogadać możemy zawsze, jak się spotkamy. Chętnie pomogę w dojeździe, wieczorkiem zapraszam na grzane wino!!! Napisz na privie, kiedy będziesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speer 29.11.2004 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2004 taaaa... ja mam czasu akurat tyle, żeby turaz dziennie zajżeć... fajny zawód mają, nie sądzisz? I dzięki za ofertę, przyjedziemy na 100%!!! Piotrkowska jest słynna nawet na zachodnich rubierzach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speer 29.11.2004 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2004 A co słyszałeś o tym domu w opolu? gość założył post i .... milczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek Tomczak 29.11.2004 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2004 pewnie siedzi na budowie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek Tomczak 29.11.2004 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2004 hehehe... ja też jadę pilnować mój domek przyjeżdża za godzinę na budowę. Prześlę wam jakieś zdjęcia:) Pozdrowienia do Szczecina!!! ...i Opola:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pansmart 30.11.2004 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2004 hehehe... ja też jadę pilnować mój domek przyjeżdża za godzinę na budowę. Prześlę wam jakieś zdjęcia:) Pozdrowienia do Szczecina!!! ...i Opola:) No jak tam z tym domkiem Panie Jarku? Następnego wcięło na budowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elczak 01.12.2004 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2004 My budujemy od września dokładnie 13 września. Nie buduje nam jakaś duża, znana firma, ale chyba jest OK. teraz robimy instalacje, przeprowadzka, koniec lutego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts