z101 03.01.2021 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2021 Mamy w kuchni oraz pokoju na poddaszu nieuzywany komin systemowy. Mial być pod kominek z którego zrezygnowaliśmy i już nigdy nie będziemy go budować. Szkoda ze decyzja zapadła tak późno,ale czy można coś zrobić z takim nieużywanym kominem w tej sytuacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 03.01.2021 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2021 A co chciałbyś zrobić?Wyburzyć? Ja mam podobną sytuację. Mam komin na kominek, ale na 99% kominka nie będzie i jakoś się tym nie martwię. Zawsze to jakiś dodatkowy szacht w razie czego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 05.01.2021 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2021 Doczekamy zim prawdziwych, będzie jak znalazł..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 05.01.2021 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2021 A co? Myślisz, że będzie miał niewydolne ogrzewanie zasadnicze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karasso 05.01.2021 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2021 skoro już jest zostaw go. Może się jeszcze przydać. Nie wiadomo jakie czasy nastaną, jakie będą zimy i jakie będą ceny nośników energii w przyszłości. Obecnie można być pewnym tylko jednego a mianowicie że niczego nie można być pewnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 07.01.2021 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2021 A co? Myślisz, że będzie miał niewydolne ogrzewanie zasadnicze?Niewydolny jest system, od którego to ogrzewanie jest zależne. Działa tylko dlatego, że nie mamy zim.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Uparty 08.01.2021 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2021 Ja obecnie nie instalowałbym komina, zbędny wydatek i więcej roboty na każdym etapie prac oraz strata miejsca. W moim projekcie każdy m2 by się przydał Jeśli zdecydujemy się na rozbudowę nad garażem to rozważam jego wyburzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pershing1899op.pl 12.01.2021 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2021 Mam podobny problem. Na stropie został wybudowany komin wentylacyjny 4 kanałowy. Miałem tam się wpiąć z wentylacją z dwóch łazienek, kotłowni i spizarni. Jednak zdecydowałem się na WM. Jestem na etapie dachu (pełne deskowanie i papa zrobiona). Czy zostawić ten komin, pchać się w koszty i go wykończyć np. blachą czy lepiej go rozebrać bo i tak już się nie przyda? No chyba, że można go do czegoś wykorzystać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts