samsu 21.01.2022 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2022 Obaczcie – nie trzeba już czytać – wystarczy posłuchać i pooglądać : Obowiązek zgłoszenia źródła ogrzewania domu kotły, pompy ciepła, piece, kolektory słoneczne, itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woan 01.04.2022 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2022 Hahaha dziś spanikowany koleś biegł do urzędu podać czym pali, bo kara. Mnie też uprzedzał ,ale olałem to jak to zwykle mam w zwyczaju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
samsu 02.04.2022 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2022 Hahaha dziś spanikowany koleś biegł do urzędu podać czym pali, bo kara. Mnie też uprzedzał ,ale olałem to jak to zwykle mam w zwyczaju.A cóż to za nowina nowa i ta konieczność poinformowania mocą czego zaistniała oraz tylko u was czy może wszędzie? On lata by nie płacić kary a Ty jak napisałeś, by tą karę zapłacić – ciekawe – oj – ciekawe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woan 15.04.2022 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2022 A cóż to za nowina nowa i ta konieczność poinformowania mocą czego zaistniała oraz tylko u was czy może wszędzie? On lata by nie płacić kary a Ty jak napisałeś, by tą karę zapłacić – ciekawe – oj – ciekawe. Do płacenia daleka droga, aż tak wyrywny nie jestem. Mój sąsiad jest nadgorliwy , robi co mu każą lub co wyczyta. Ja nie wiem o co chodzi z tymi piecami. Za chwilę będą chcieli wiedzieć o której współżyję z żoną baaa a nawet z kochanką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
samsu 16.04.2022 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2022 Do płacenia daleka droga, aż tak wyrywny nie jestem. Mój sąsiad jest nadgorliwy , robi co mu każą lub co wyczyta. Ja nie wiem o co chodzi z tymi piecami. Za chwilę będą chcieli wiedzieć o której współżyję z żoną baaa a nawet z kochanką.Kolego drogi a czegóż to nie pojmujesz w syjonistycznym prawie – tak to przez nich ułożone zostało i ja Ci na to nic nie poradzę – szynszyle mają na to sposób bardzo prosty – egzekucja w trybie administracyjnym lub może wykroczeniowym, bo pojeby już same nie wiedzą w czyim interesie występują a z uwagi na to z jakim trybem do czynienia mają. O RP „konstytucji” nie raz już pisałem i Forum FM-u jednoznacznym zdaniem potwierdziło mi, to że RP czegoś takiego nie posiada, więc nie bulkaj tylko czekaj na reglamentacje – czyli tzw. kartki byś się tknąć mógł żony nie wspominając o dziecięciu z tego, bo to chyba raczej powinno być już na zapisy społeczne. Jak uważasz tak zrobisz – ja płacić za ciebie nie będę – sam podporządkuję się temu w nadziei, że ta banda przestępcza się tym nażre i zdechnie od tego z uwagi na to, że tu z terroryzmem mamy do czynienia a nie prawem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 16.04.2022 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2022 Ja nie wiem o co chodzi z tymi piecami. Brak znajomości prawa nie zwalnia od stosowanie się do niego 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
samsu 16.04.2022 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2022 Brak znajomości prawa nie zwalnia od stosowanie się do niegoOooo aż dziw, że o takiej rzeczy piszesz – PRAWO – nie wiem jak inni ale ja bardzo ciekaw jestem ja Ty się temu co prawem nazywasz temu prawu się podporządkujesz i wypierdzielisz z chaty tego swojego kopciucha zgodnie z litera prawa jak to nazywasz, bo do ecodesing Twojemu kopciuchowi daleko i nie po drodze!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 16.04.2022 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2022 (edytowane) Człowieku, nie ośmieszaj się z tym "ecodesing" to robisz z siebie dyletanta nie potrafiąc nawet poprawnie napisać nazwy. Przed końcem roku pokażę w Wydziele Ekologii UM normy, jakie spełnia kominek (BimSchV 2) i albo będę go używał nadal, albo nie.Przy 10-12 rozpaleniach w roku większej różnicy mi to nie zrobi.I żadne prawo nie nakazuje mi "wypierdzielać" kominka z domu, dyletancie... Edytowane 16 Kwietnia 2022 przez fotohobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
samsu 16.04.2022 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2022 Człowieku, nie ośmieszaj się z tym "ecodesing" to robisz z siebie dyletanta nie potrafiąc nawet poprawnie napisać nazwy. Przed końcem roku pokażę w Wydziele Ekologii UM normy, jakie spełnia kominek (BimSchV 2) i albo będę go używał nadal, albo nie. Przy 10-12 rozpaleniach w roku większej różnicy mi to nie zrobi. I żadne prawo nie nakazuje mi "wypierdzielać" kominka z domu, dyletancie...Tak/tak – Ty se tu wypisywać możesz, że na podstawie tego zaświadczenia które se certyfikatem nazwałeś i w posiadanie którego wszedłeś z netu chyba ze słowackiej strony, to w oparciu o to se będziesz dyskutował o tym z Wydziałem Ekologii UM, że Ty 10-12 X w roku jak gazu Ci braknie lub jak kobitka pogoni Cię jako nieroba do roboty, by pieniędzy na chleb nie wywalać przez komin.. Nic Ci na to nie poradzę, że jest to norma określona przez EU daje i musisz mieć papier zgodnie z rokiem zaistnienia przepisu tego a nie jak twierdzisz, iż to zależy od słowa honoru. Pisz se tak dalej – dając dowód temu, że Rybnik jest państwem w państwie w którym Ty jesteś CESARZEM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 16.04.2022 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2022 Nie , na pewno nie będę pisał dalej z Tobą, bo to szkoda czasu. Piszesz bzdury, mylisz nazwy - pokazujesz, że nie bardzo się znasz na temacie.Zwykły trolling Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
samsu 16.04.2022 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2022 Nie , na pewno nie będę pisał dalej z Tobą, bo to szkoda czasu. Piszesz bzdury, mylisz nazwy - pokazujesz, że nie bardzo się znasz na temacie. Zwykły trollingNo widzisz w rozpracowaniu jesteś prosty - ja też serdecznie Cię pozdrawiam i życzę wesołych oraz pogodnych Świąt Wielkanocnych. samsu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woan 23.04.2022 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2022 Brak znajomości prawa nie zwalnia od stosowanie się do niego Tak wiem,ale w dupie mam ten spis i inne też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boconek03 24.04.2022 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2022 (edytowane) Jeśli dom formalnie jeszcze w budowie (nie było jeszcze odbioru) to wypełniam też deklarację źródła ogrzewania? Ok znalazłem: „ Ten obowiązek mają wszyscy właściciele nieruchomości – zarówno budynków mieszkalnych, jak i budynków usługowych czy użyteczności publicznej. Deklaracja obejmuje zarówno budynku już istniejące, jak i te, które są w trakcie budowy. Krótko mówiąc, deklaracji podlega każdy budynek, w którym istnieje źródło ciepła lub spalania paliw.” Edytowane 24 Kwietnia 2022 przez boconek03 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 24.04.2022 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2022 Jeśli dom formalnie jeszcze w budowie (nie było jeszcze odbioru) to wypełniam też deklarację źródła ogrzewania? Sam sobie odpowiedziałeś. Na razie nie masz domu i możesz nigdy nie skończyć budowy więc nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boconek03 24.04.2022 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2022 Edytowalem posta i wkleiłem to co znalazłem i z tego wynika że każdym dom z źródłem ogrzewania (nieważne czy po odbiorze czy nie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 24.04.2022 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2022 (edytowane) Edytowalem posta i wkleiłem to co znalazłem i z tego wynika że każdym dom z źródłem ogrzewania (nieważne czy po odbiorze czy nie). Domy jednorodzinne nie wymagają odbiorów a ukończneie budowy odbywa się na podstawie uprawomocnionego zgłoszenia zakończenia budowy. Do tego momentu jest budowa po tej dacie jest dom. Proponuję nie czytać badziewia a moze zerknąć do prawa budowlanego. W deklaracji nie ma ani jednego słowa o rozpoczetej budowie a o domu i uruchomionych źródłach ciepła "Deklaracja dotycząca źródeł ciepła i źródeł spalania paliw Formularz A - budnyki i lokale mieszkalne Deklaracja dotyczy źródła ciepła/spalania paliw uruchomionego po 1 lipca 2021 r.(...)" i dalej "A09 Deklaracja dotyczy: wszystkich lokali mieszkalnych / zbiorowego zamieszkania w budynku wybranych lokali mieszkalnych / zbiorowego zamieszkania w budynku: → liczba lokali mieszkalnych / zbiorowego zamieszkania objętych deklaracją: → numery lokali mieszkalnych / zbiorowego zamieszkania objętych deklaracją: B01 Rodzaj i liczba źródeł ciepła zainstalowanych oraz eksploatowanych w budynku Zainstalowane źródło Liczba zainstalowanych Liczba eksploatowanych Funkcja c.o. c.w.u. Pompa ciepła 2 2 D01 Wypełniający formularz Właściciel/Współwłaściciel Zarządzający)...)" Edytowane 24 Kwietnia 2022 przez gawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 24.04.2022 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2022 Tak wiem,ale w dupie mam ten spis i inne też Spoko. my Twoich kar nie będziemy płacić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boconek03 24.04.2022 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2022 Deklarację trzeba złożyć do każdego budynku ogrzewanego nieważne czym jest. Czy domem czy kurnikiem. Proponuję poczytać i nie prawić badziewi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 24.04.2022 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2022 Deklarację trzeba złożyć do każdego budynku ogrzewanego nieważne czym jest. Czy domem czy kurnikiem. Proponuję poczytać i nie prawić badziewi. Zgoda nie masz żadnego budynku tylko roboty budowlane, więc niczego nie musisz składać a nawet nie możesz bo to poświadczanie nieprawdy. I nie jest to nagradzane. Co ty wymyslasz w deklaracji nie ma ogrzewania budowy tylko domu. Dopóki nie masz zgłodzenia zakończenia budowy to nie ma domu i nie jest on ogzrewany, Prawnie dom nie istnieje nawet go nie ubezpieczysz a jedynie budowę. Nie sprzedasz go bo go nie ma jako domu mozesz sprzedać budowe nieukończoną. W księdze wieczystej też domu nie ma , nie o czym mówić. Sprawdż wzrór deklaracji o źródłach ciepła nie ma tam rozgrzebanej budowy tylko jest dom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boconek03 24.04.2022 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2022 ok no to jesli budujesz to nie zgłaszaj proste Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts