Gawronsky 10.01.2021 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2021 Dzień dobryJestem trakcie budowy domu SSZ, wylewki i tynki zrobione w Listopadzie 2020. Wiadomo są jeszcze mokre a przez to blokuje mnie dalszy postęp prac, gaz dopiero w połowie 2021 roku a chciałbym już coś robić. Szukałem informacji jak wygrzać wylewki bez pieca (wszędzie podłogówkę) metraż całości 355m2 z garażem 2 stanowiskowym (również podłogówka). I są trzy opcje:(chyba ze macie jeszcze jakieś)1.Wypożyczenie kotła do wygrzewanie na prąd 17,21,40kw 2. Boiler elektryczny (według mnie najciekawsza i zarazem najtańsza opcja tylko kwestia dobrania podezpolow)3. Kupno pieca właściwego i grzanie butlami (z uwagi na koszt takiego pieca wolałbym nie kombinować) Pytanie czy ktoś z was stosował jakieś inne rozwiązania? Dodam ze posadzki anhydrytowe, tynki gipsowe. PozdrawiamGrzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 10.01.2021 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2021 Pytanie czy ktoś z was stosował jakieś inne rozwiązania? Było na forum nie raz - grzałka z termostatem w rurze 2 cale, pompa obiegowa i naczynie wzbiorcze. Możesz też upolować jakąś używkę na znanych portalach i potem odsprzedać bez większej straty. Jak możesz wziąć G12as - to wygrzewanie prądem wyjdzie całkiem tanio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romano78 10.01.2021 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2021 Grzałką 300m2 to można grzać a nie wygrzac i to jeszcze zimny budynek jak już to grzalkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 10.01.2021 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2021 Grzałką 300m2 to można grzać a nie wygrzac i to jeszcze zimny budynek jak już to grzalkami. Naprawdę uważasz, że 12kW to będzie za mało? W sumie można i 24kW zamontować, ale trochę trudno będzie to upchać w 2 calowej rurze i w sumie takie rozwiązanie będzie mało konkurencyjne w porównaniu do kotła elektrycznego 24kW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gawronsky 11.01.2021 06:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2021 Na wstępie dziękuje za odpowiedzi.Czy można prosić o jakiś schemat, zdjęcie poglądowe lub cokolwiek co nakreśli mi jak by to miało wyglądać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romano78 11.01.2021 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2021 Naprawdę uważasz, że 12kW to będzie za mało? W sumie można i 24kW zamontować, ale trochę trudno będzie to upchać w 2 calowej rurze i w sumie takie rozwiązanie będzie mało konkurencyjne w porównaniu do kotła elektrycznego 24kW. Myślałem że piszesz o grzalce jednorazowej z wbudowanym termostatem 3kw ale nawet taką w sumie by wygrzal np.kazde pomieszczenie z osobna czy tam gdzie akurat planuje kłaść podloge w pierwszej kolejności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 11.01.2021 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2021 Czy można prosić o jakiś schemat, zdjęcie poglądowe lub cokolwiek co nakreśli mi jak by to miało wyglądać? https://forum.muratordom.pl/showthread.php?243244-tymczasowe-wodne-ogrzewanie-elektryczne-domu&p=7036437&viewfull=1#post7036437 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romano78 11.01.2021 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2021 Na wstępie dziękuje za odpowiedzi. Czy można prosić o jakiś schemat, zdjęcie poglądowe lub cokolwiek co nakreśli mi jak by to miało wyglądać? Ja właśnie konstruuje takie coś bo muszę wygrzac podloge w łazience przed położeniem kafelek wieczorem wklejie zdjęcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts