Qari 10.01.2021 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2021 Dom w planach, z piwnicą w całości w ziemi. Na gruncie podobno i blok można stawiać, czyli stabilny bez wody Grunt na 3 metrach nie zamarza, zawsze na plusie. Podobno 8-10*C w zimie. Stąd moje pytanie. Czy jest ekonomiczne uzasadnienie, w tym wypadku, układanie pod płytę fundamentową styropianu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej733 10.01.2021 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2021 Szukałem kiedyś jaka forma budynku będzie najprostszą formą domu pasywnego i z obliczeń wyszło że ziemianka tylko z dachem na zewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 10.01.2021 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2021 Dom w planach, z piwnicą w całości w ziemi. Na gruncie podobno i blok można stawiać, czyli stabilny bez wody Grunt na 3 metrach nie zamarza, zawsze na plusie. Podobno 8-10*C w zimie. Stąd moje pytanie. Czy jest ekonomiczne uzasadnienie, w tym wypadku, układanie pod płytę fundamentową styropianu? Raczej nie. Ja nie dawałem. Będzie tylko na płycie i to max 10cm EPS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Uparty 11.01.2021 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2021 Jeśli masz w planie w piwnicy korzystać z czegoś co wymaga temperatury 15+ stopni np siłownia, kuchnia, pralnia to pokusiłbym się może o odcięcie posadzki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts