Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam.Otrzymałem od miasta parterowe mieszkanie.Budynek równo ma 100lat.Budowany z cegły wapiennej.Ogólnie oczekuje na ocieplenie.Hydroizolacje fundamentu która miała być latem.Ale nie znalazła się firma , która by wykonała.Zauważyłem na budynku liczne pęknięcia.

Na pęknięciach założono wskaźniki rozwarcia rys(same szkiełka).Owe szkiełka nie pękły po założeniu.

Ale do rzeczy...Był jakiś czas temu kominiarz i sprawdzał piony wentylacyjne na zasadzie zapytań.Mi się wydawało że wentylacja jest sprawna i podpisałem listę.

Dziś się okazuje że wentylacja grawitacyjna nie działa.Ani w kuchni ani w ubikacji.Kratki w kuchni były przyklejone do ścianki g-k.No i po ruszeniu od razu odpadły.

Zapomniałem dodać że w całym mieszkaniu mam okna PCV ale nawiewki są w nich.

Zresztą nawet gdyby ich nie było to cyrkulacja powinna być.

Zrobiłem zdjęcia dla pokazania sytuacji jaka u mnie panuje....

Ale zdjęcia mają za duży rozmiar.Chyba...

Opisując słowami.Na zdjęciach ogień zapalniczki pokazuje totalny pion.Brak cugu.I w kuchni i w wc.

Zdjęcie kanału od mieszkania pokazuje drożność....Chyba.

Komunikat jak chcę wgrać zdjęcia.

Cyt:

The followings errors occurred

Wystąpiły następujące błędy

Założenie grupy nie powiodło się...

Pierwszy raz ładuje zdjęcia na forum.Nie znam tego problemu.