młotkowy 10.01.2021 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2021 Witam.Otrzymałem od miasta parterowe mieszkanie.Budynek równo ma 100lat.Budowany z cegły wapiennej.Ogólnie oczekuje na ocieplenie.Hydroizolacje fundamentu która miała być latem.Ale nie znalazła się firma , która by wykonała.Zauważyłem na budynku liczne pęknięcia.Na pęknięciach założono wskaźniki rozwarcia rys(same szkiełka).Owe szkiełka nie pękły po założeniu.Ale do rzeczy...Był jakiś czas temu kominiarz i sprawdzał piony wentylacyjne na zasadzie zapytań.Mi się wydawało że wentylacja jest sprawna i podpisałem listę.Dziś się okazuje że wentylacja grawitacyjna nie działa.Ani w kuchni ani w ubikacji.Kratki w kuchni były przyklejone do ścianki g-k.No i po ruszeniu od razu odpadły.Zapomniałem dodać że w całym mieszkaniu mam okna PCV ale nawiewki są w nich. Zresztą nawet gdyby ich nie było to cyrkulacja powinna być.Zrobiłem zdjęcia dla pokazania sytuacji jaka u mnie panuje....Ale zdjęcia mają za duży rozmiar.Chyba...Opisując słowami.Na zdjęciach ogień zapalniczki pokazuje totalny pion.Brak cugu.I w kuchni i w wc.Zdjęcie kanału od mieszkania pokazuje drożność....Chyba. Komunikat jak chcę wgrać zdjęcia.Cyt: The followings errors occurredWystąpiły następujące błędy Założenie grupy nie powiodło się...Pierwszy raz ładuje zdjęcia na forum.Nie znam tego problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/259711-mieszkanie-komunalnewentylacja-grawitacyjna-nie-dzia%C5%82akana%C5%82y-dro%C5%BCneco-robi%C4%87/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mistalova 10.01.2021 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2021 Czy po otwarciu okna płomień zapalniczki wychyla się do wnętrza kanału? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/259711-mieszkanie-komunalnewentylacja-grawitacyjna-nie-dzia%C5%82akana%C5%82y-dro%C5%BCneco-robi%C4%87/#findComment-7877333 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts