Arek.G 12.03.2024 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca (edytowane) Odświeżę temat bo również zastanawiam się co zrobić (w perspektywa ponad roku ale już mi po głowie to chodzi).Kupiłem działkę i będę budował dom na kredyt, posiadam spłacone mieszkanie w zabudowie szeregowej. Plan 1:- po wybudowaniu domu sprzedaję mieszkanie i nadpłacam kredyt i w ciągu 2 lat zamykam kredyt- buduję dom od a-z bez wykańczania go całe zycie- z oszczędności kupuję działki budowalne/siedliskowe z perspektywą wieloletnią (dla 2 dzieci i dla nas)- żyję spokojniej i rodzina jest w 100% zabezpieczona w razie czego Plan 2:- po wybudowaniu domu zostaję z dużym kredytem i delikatnie go nadpłacam ze swoich oszczędności- szukanie wszędzie oszczednosci i dziadowanie- wynajmuję mieszkanie (pewnie maks. 2500 zł na czysto), co wrzucam na nadpłate/ratę kredytu- na starość przekazuję dzieciom, a ona na 99% to sprzedają i dzielą się kasą Co myślicie? Edytowane 17 Kwietnia przez Arek.G Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
benek161 13.03.2024 00:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca Sprzedać to puki jest popyt i nie stresować się kredytem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 14.03.2024 16:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca Odświeżę temat bo również zastanawiam się co zrobić (w perspektywa ponad roku ale już mi po głowie to chodzi). Kupiłem działkę i będę budował dom na kredyt (min. 1 mln kredytu), posiadam spłacone mieszkanie w zabudowie szeregowej o wartości ok. 600-700k zł. Plan 1: - po wybudowaniu domu sprzedaję mieszkanie i nadpłacam kredyt i w ciągu 2 lat zamykam kredyt - buduję dom od a-z bez wykańczania go całe zycie - z oszczędności kupuję działki budowalne/siedliskowe z perspektywą wieloletnią (dla 2 dzieci i dla nas) - żyję spokojniej i rodzina jest w 100% zabezpieczona w razie czego Plan 2: - po wybudowaniu domu zostaję z dużym kredytem i delikatnie go nadpłacam ze swoich oszczędności - szukanie wszędzie oszczednosci i dziadowanie - wynajmuję mieszkanie (pewnie maks. 2500 zł na czysto), co wrzucam na nadpłate/ratę kredytu - na starość przekazuję dzieciom, a ona na 99% to sprzedają i dzielą się kasą Co myślicie? (wiek 31 lat) Wybudowałem dom w 2021 roku, dobierając kredyt na dokończenie budowy. Mieszkanie poszło na wynajem, czynsz przewyższa ratę kredytu, pozwala nawet nadpłacać. Spodobała mi się ta forma inwestowania do tego stopnia, że kupiłem drugie mieszkanie na kredyt, który również w całości spłaca się z wynajmu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts