qwerty15 13.01.2021 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2021 (edytowane) Witam, mam taki problem. W sierpniu miałem zrobione tynki maszynowe gipsowe, we wrześniu wylewki cementowe, na początku listopada zostało uruchomione ogrzewanie podłogowe. Wygrzewałem posadzki więc w domu było już ponad 25-27 stopni. Teraz ustawione jest 16. Wełna na dachu już jest, a ściany jeszcze nie są ocieplone styropianem. I teraz moje pytanie, ponieważ na tynkach dalej widać mokre miejsca. Szczególnie na rogach skrajnych pokoi. Co zrobić żeby pozbyć się tej wilgoci ? Remont dobiega końca chciałbym malować ściany ale póki są mokre jest to niemożliwe. Wynajmować osuszacz? Kupować wentylator? Czy nie ma sensu skoro jest ogrzewanie, tylko może je podkręcić ? Dodam jeszcze, że na dzień otwieram okna. Edytowane 13 Stycznia 2021 przez qwerty15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 13.01.2021 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2021 Jak nie ocieplisz, to będzie się skraplało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Uparty 14.01.2021 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2021 Nakieruj dmuchawy na te trudne miejsca i powinno pomóc, do pełnego wyschnięcia jednak trzeba wygrzać mur z drugiej strony ew. ocieplić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qwerty15 18.01.2021 10:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2021 ocieplany budynek będzie dopiero w marcu ;/ teraz wynająłem osuszacz, zobaczymy po tygodniu bo codziennie cały pojemnik wody wylewam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 18.01.2021 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2021 nie widze sensu ani ekonomicznego ani budowlanego z grzaniem lub osuszaniem budynku bez izolacji i ocieplenia zewnetrznego. pierwszy lepszy zacinajacy deszcz zmoczy ponownie ściany. i wyjda mokre plamy. para w gwizdek. lepiej poczekac do zrobienia izolacji lub suchej wiosny, zalezy co bedzie wczesniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts