Lukasz11 20.01.2021 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2021 Dach dwuspadowy, krokwiowo-jetkowy o powierzchni 150mkw. W projekcie membrana i dachówka ceramiczna. Czy jest sens zmieniać na pełne deskowanie i blachodachówka? Chodzi mi o koszty, trwałość i komfort mieszkania na poddaszu.Wiadomo, najlepiej deskowanie i dachówka... ale koszt spory Co myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anette87 16.12.2021 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2021 (edytowane) Dach dwuspadowy, krokwiowo-jetkowy o powierzchni 150mkw. W projekcie membrana i dachówka ceramiczna. Czy jest sens zmieniać na pełne deskowanie i blachodachówka? Chodzi mi o koszty, trwałość i komfort mieszkania na poddaszu. Wiadomo, najlepiej deskowanie i dachówka... ale koszt spory Co myślicie? U mnie podobne parametry dachu. Robimy pełne deskowanie i dachówkę dajemy. Na szczęście jeszcze parę tygodni temu udało się zamówić towar, więc już jest taniej niż gdyby zamawiać teraz. W jakimś sensie "zarobimy" na to deskowanie Edytowane 15 Czerwca 2022 przez Greengaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł Paśko 04.01.2022 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2022 U mnie podobne parametry dachu. Robimy pełne deskowanie i dachówkę Piemont z Robena dajemy. Na szczęście jeszcze parę tygodni temu udało się zamówić towar, więc już jest taniej niż gdyby zamawiać teraz. W jakimś sensie "zarobimy" na to deskowanie Ceramika na dachu dobrze rokuje, ale nie szedłbym w pełne deskowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaRa 04.01.2022 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2022 A może izolacja nakrokwiowa zamiast pełnego deskowania i dachówka i obróbki blacharskie zamiast dachówek systemowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam Zajewski 05.01.2022 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2022 Ja bym robił ceramikę (y) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sativum 05.01.2022 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2022 wszystko jedno - jeśli sporo tańsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AlanB88 20.01.2022 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2022 (edytowane) Ja bym nie zmieniał, Sam robię dach z ceramiki tradycyjna więźba, bez deskowania. Wyszło mi, że to najkorzystniejsza opcja - optymalna korelacja jakości do ceny (y) Edytowane 15 Czerwca 2022 przez Greengaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 20.01.2022 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2022 Aby cieszyć się długą żywotnością dachu należy krycie wstępne wykonać papą na sztywnym poszyciu a nie folią. Krycie docelowe najlepiej wykonać dachówką ceramiczną. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnitkaW 15.02.2022 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2022 (edytowane) Ja z doświadczenia jak najbardziej polecam dachówki ceramiczne - trwałe i ładne. U mnie na dachu model:spam:, wybór taki, bo zależało nam na nowoczesnej formie, poza tym jakość i cena bardzo ok. Ale nie robiliśmy pełnego deskowania, chociaż nas namawiano, zobaczymy z biegiem czasu kto miał rację Edytowane 15 Czerwca 2022 przez Greengaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AlanB88 05.04.2022 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2022 (edytowane) Dobry wybór wg mnie! Mam dużo znajomych, którzy też wybrali ceramikę, , na razie u wszystkich bez problemów. Edytowane 15 Czerwca 2022 przez Greengaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dudi77 07.04.2022 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2022 (edytowane) Prosty dwuspadowy dach bez udziwnień, klasyczna miedziana dachówka , dobrze trzyma, wygląda i nierobi dziury w kieszeni. Wyszedłem z założenia, że na pewne rzeczy trzeba coś wydać, ale to się robi na długie lata, więc opłacalna inwestycja. Edytowane 17 Czerwca 2022 przez Greengaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
widenskaalicja7 24.05.2022 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2022 (edytowane) A ja pozwolę sobie wtrącić, że blachodachówka też jest dobrym rozwiązaniem. Mamy dach dwuspadowy i u nas sprawdziło się właśnie to rozwiązanie :D:D Nie wiem, jak w innych firmach, ale bardzo duży wybór naprawdę dobrych paneli dachowych ma /moderowano/. Postawiliśmy na wersję w powłoce / moderowano/. Mamy już kilka lat ten wariant i nie widać najmniejszych śladów użytkowania Poza tym uważam, że nawet blacha wygląda ładniej, niż zwykła dachówka - przynajmniej jak na mój gust Ja przynajmniej nie mam się do czego przyczepić Edytowane 25 Maja 2022 przez finlandia Polecenia są ok, ale muszą być wiarygodne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 25.05.2022 05:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2022 Z gustami się nie dyskutuje;). Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandzik 25.05.2022 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2022 Aby cieszyć się długą żywotnością dachu należy krycie wstępne wykonać papą na sztywnym poszyciu a nie folią. Krycie docelowe najlepiej wykonać dachówką ceramiczną. Pozdrawiam. Można to połączyć i zastosować gont. Bardzo ładny efekt uzyskałem na domku narzędziowym gontem w romby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anette87 25.05.2022 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2022 (edytowane) U mnie model , więc polecam dachówkę ceramiczną. Nie mamy pełnego deskowania, ale też działka w mieście, nie przy lesie, więc liczę, że kuny i inne zwierzątka nas nie odwiedzą:no: Edytowane 15 Czerwca 2022 przez Greengaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnkeNowa 05.06.2022 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2022 z tego co czytam, to ceramika górą (y) ja też tak wybrałam i nie żałuję, polecam sprawdzonych producentów, dają dobre i długie gwarancje, szkolą dekarzy i dbają o jakość produktów. w końcu dom to inwestycja, trzeba inwestować z głową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DariuszP77 17.06.2022 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2022 Prosty dwuspadowy dach bez udziwnień, klasyczna miedziana dachówka piemont, dobrze trzyma, wygląda i nierobi dziury w kieszeni. Wyszedłem z założenia, że na pewne rzeczy trzeba coś wydać, ale to się robi na długie lata, więc opłacalna inwestycja. Mam podobnie, potwierdzam i polecam ceramikę na dachu (y) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maczek0689 27.08.2022 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2022 (edytowane) Jak dla mnie jest sens ☺ Koszty są na pewno mniejsze. Oszczędność krąży głównie wokół ceny montażu. Oszczędzasz na materiałach i robociźnie. Nie jest to tak skomplikowane, jak w przypadku dachówek. Jakość i trwałość są naprawdę spoko. Po 5 latach moje panele dachowe z mają się świetnie. Jakość absolutnie bez zarzutu. Nic nam nie przeszkadza. Same dobre doświadczenia, więc luz! Edytowane 27 Sierpnia 2022 przez Greengaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 27.08.2022 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2022 Jak dla mnie jest sens ... A jak dla mnie piszesz bez sensu. Jakie oszczędności na materiale? Jakie oszczędności na robociźnie? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts