boohoo 22.01.2021 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2021 Witam, Kupiłem niedawno nieruchomość z rynku wtórnego i zastanawiam się jak najoptymalniej urządzić salon: - 26m2 - drzwi tarasowe i duże 2 okna fix na prawie całą długość dłuższej ściany - kierunek - południe - kominek na środku krótszej ściany - długi kaloryfer pod oknami - szerokie wejście (bez drzwi) do salonu, około 160cm Poprzedni właściciele mieli kanapę dłuższą ustawioną pod oknami, drugą krótką na drodze od wejścia do drzwi tarasowych. Przy dłuższej ścianie mieli ogromny stół na całej długości a TV we wnęce między kominkiem, a ścianą. Nie podoba mi się, że kanapa zasłania cały grzejnik - nie wiem jak z efektywnością grzania - właściciele twierdzą, że było OK. Wolałbym z kanapy mieć widok na ogródek, a nie ścianę. Zastanawiałem się nad trzema wariantami: 1) Zamienić miejscami kanapę dłuższą ze stołem (stół mniejszy 150cm), TV w tym samym miejscu 2) TV w tym samym miejscu, dać jakiś zgrabny narożnik L na 2+3 osoby z małym stolikiem, stół rozkładany 150cm pod oknem. Komody, regały przy ścianie między wejściem a drzwiami tarasowymi 3) TV przy ścianie między wejściem a drzwiami tarasowymi razem z innymi meblami, kanapa wzdłuż ściany naprzeciw okna + jakiś fotel, stół pod oknem. Tylko nie wiem, czy wtedy słońce nie będzie odbijać się od TV za bardzo. A może jeszcze jakiś inny wariant? Prośba o rady, opinie. Czy może lepiej zostawić jak jest obecnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarekDawid 22.01.2021 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2021 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 22.01.2021 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2021 (edytowane) Stół okrągły, rozkładany do owalnego Na bazie tego rysunku: stąd: http://www.hokuspokushome.pl/2017/07/metamorfoza-salonu-w-bloku-biel-bez.html Tylko ta ścianka z kominkiem i telewizorem np. tak: Edytowane 22 Stycznia 2021 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts