Elfir 24.01.2021 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2021 bo nie musiał być dla starszych warunków technicznych. Izolacja termiczna parteru (15 cm) też nie jest wybitna.Standard deweloperski - najniższym kosztem, byle spełniało podstawowe wymagania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 24.01.2021 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2021 bo nie musiał być dla starszych warunków technicznych. Izolacja termiczna parteru (15 cm) też nie jest wybitna. Standard deweloperski - najniższym kosztem, byle spełniało podstawowe wymagania. Masz rację rozmawiałem ze znajomym od okien i pytam się powiedz mi jakie okna biorą deweloperzy? Odpowiedział mi h.....e i powiedz mi czy kupowanie mieszkania na zadupiu w Warszawie 40m2 w stanie deweloperskim za 500 tys zł jest normalne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raryt 24.01.2021 15:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2021 Byłem dziś jeszcze raz pooglądać spacerkiem okolice itd. Ograniczenie tam jest 50 (wczesniej tego nie napisałem ) , tiry nie jeżdżą. I tak za domem nie jest źle jeśli chodzi o głośność ale z frontu średnio . A deweloper to mały jest, wlaściciel jest kierownikiem budowy - w sumie nie wiem czy to dobrze czy źle Jakby to było w drugiej linii zabudowy to pewnie bym się zdecydował, a tak jest jednak bardziej na nie...choć żona chyba bardziej na tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 24.01.2021 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2021 (edytowane) gaweł normalne jest Jest nadmierny popyt, podaż ograniczona, cena rośnie. **** raryt - sypialnie będą od strony ulicy? Edytowane 24 Stycznia 2021 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 24.01.2021 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2021 Byłem dziś jeszcze raz pooglądać spacerkiem okolice itd. Ograniczenie tam jest 50 (wczesniej tego nie napisałem ) , tiry nie jeżdżą. I tak za domem nie jest źle jeśli chodzi o głośność ale z frontu średnio . A deweloper to mały jest, wlaściciel jest kierownikiem budowy - w sumie nie wiem czy to dobrze czy źle Jakby to było w drugiej linii zabudowy to pewnie bym się zdecydował, a tak jest jednak bardziej na nie...choć żona chyba bardziej na tak Ja dodam z doświadczenia ze jeżeli mieszkasz przy ulicy to zapomnij o posiadaniu wychodzącego kota, niby to nic ale dla mnie dom bez kota to nie dom. Moja ulica kiedyś była gruntowa przez kilkanaście lat i jak 3 lata temu miano wykonać asfalt to się załamałem że i tak duży ruch jeszcze bardziej wzrośnie i zacząłem sie martwić o moją kotkę. Na tej drodze gruntowej były spowalniacza, a jak się kurzyła nawet nie chce sobie przypominać Jednak asfalt wykonano kompleksowo na pobliskich ulicach i moja ulica stała się zaciszna i bardzo rzadko uczęszczana wszyscy przenieśli się na inną Może u Ciebie tez nie będzie takiego ruchu lub sa widoki na poprawę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hipodrom 24.01.2021 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2021 raryt, a co za problem dorobić rekuperację? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raryt 24.01.2021 16:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2021 Ruch raczej nie zmaleje , w to nie wierzę. To dość ważna droga w tej dzielnicy, z pełną infrastrukturą , chodniki po obu stronach, przystanki komunikacji .Co do pokoi: to są tam 4 - 2 od ogrodu, 2 od drogi . Ja potrzebuję 3 sypialni (2 dla dzieci, 1 dla nas) + gabinet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raryt 24.01.2021 16:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2021 raryt, a co za problem dorobić rekuperację? No niby nie jest to problem... Pytanie ile trzeba "zmniejszyć " pokoje bo rozumiem że piszesz o pomyśle z podwieszanymi sufitami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hipodrom 24.01.2021 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2021 Tego nie wiem ile "zmniejszyć". Nie znam Twojego projektu i co tam można zrobić. Niektórzy puszczają kanały pod sufitem i parter traci na wysokości z 10-15cm. Niektórzy robią grubą warstwę styropianu na piętrze i tam lecą kanały i piętro traci te kilkanaście centymetrów. Jest kilka rozwiązań, ale wszystko się da zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
giman 24.01.2021 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2021 Pasuje ci miasto, chcesz mieć blisko, nie wozić wszędzie dzieci to kupować Tylko pamiętać przy bliźniaku, że to za bardzo dom nie będzie. Nieznany sąsiad za ścianą, czyli to będzie mieszkanie, fakt "blok" dwu mieszkaniowy, ale jednak. Jak ten fakt ci pasuje to poważnie rozważyć kupno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts