Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witem serdecznie wszystkich masterkowiczów,

Chciałem zakupić do domu młotowiertarkę i mam dylemat. W podobnej cenie mogę kupić markowe Bosch GBH 2-26, Makita HR2630 albo teoretycznie mocniejsze wynalazki typu Graphite 58G874, Meterk (7,4J 1500W), Einhell TH-RH , Tacklife TRH01A itd.

Sprzęt zamierzam raczej rzadko używać do kilku domowych prac. Obecnie planuję skuć trochę betonu przed domem żeby położyć kabel. W planach mam wiercenie przez sciąnę oraz kucie kafelków.

Co polecacie?

Edytowane przez dzafer
Ja wyznaję zasadę usłyszaną swego czasu: nas nie stać na kupowanie tanich rzeczy. Firmowa posłuży Tobie lata, jakiś chinol może nie wytrzymać skucia wszystkich płytek ( z doświadczenia). Na dodatek często wysokie parametry nie-firmowych nie mają nic wspólnego z rzeczywistością. Kupuj firmowe.
Ja wyznaję zasadę usłyszaną swego czasu: nas nie stać na kupowanie tanich rzeczy. Firmowa posłuży Tobie lata, jakiś chinol może nie wytrzymać skucia wszystkich płytek ( z doświadczenia). Na dodatek często wysokie parametry nie-firmowych nie mają nic wspólnego z rzeczywistością. Kupuj firmowe.

Nie zgadzam się. To było prawda 30-40 lat temu. Wszystkie firmowe zeszły na psy i robią w Chinach albo podobnych krajach. Czasami marketowa "noname" wygrzebana z kosza w promocji kupowana z zamiarem do jednej roboty przeżyje kilka lat. Jak padnie po jednej robocie, to żadna strata. Jak przeżyje kilka robót, to czysty zysk.